Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat nejde nasadit buben

Od: domes odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
Mám takový problém.Pri kontrole zadních bubnových brzd jsem zjistil ze nechodí brzd. Valecek tak jsem vyměnil čelisti i váleček. Měl jsem problém nasadit buben (kvuli větší tloušťce čelisti) nicméně jsem ho tam nakonec nasadil,ale kolo se točí z těžka(raději jsem s tím ještě nejel) Na fabii je samostav,ale tady nic takového nevidím . Přece musi být nejaky prvek pro vymezení vůle brzd. čelistí. Prosim o radu. Děkuji.
Specifikace auta:Fiat seicento 1.1 40kw,r.v. 2002

Fiat nejde nasadit buben
Fiat nejde nasadit buben #2
Fiat nejde nasadit buben #3

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Samostav tam samozřejmě je. Co se hrabeš do brzd když to neumíš? Trotl to aktivně rozebere a pak neví co s tim ani jaký tam jsou díly *zed*

10 vteřin google a najdeš třeba tohle:

punto.mysteria.cz/...

domes
hodnocení

Chytří jste jak radio ,ale toto jsem si uz davno nasel ale seicento to ma úplně jinak.
asd1

Fakt neni, štelování pokud je tak bude na ručce..

domes

Děkuji ,toto video je moc pekně a užitečné. Konečně neco rozumného.

Že do brzd nemáš hrabat bylo taky rozumné...;)

007cz

Také je rozumné bodovat "rozumné" odpovědi.

007, bod dostal, protože dal video, kde se věnuje samostavu.

asd1

Ehm, o samostavu tam moc neni. Rada to byla na Punto, takže 007 má pravdu že byla dost mimo (jeden nečeká že to Seicento má jinak a na první pohled ten rozpínák od ručky vypadal jako samostav z Punta). Dotažená ručka ale možná obložení nepustí od sebe, tak může být zakopanej pes tam (na videu před nasazením bubnu pakny nijak nestahuje ale jen nasadí resp. naklepe)

Ještě je třeba očistit dosedací plochu náboje) bubnu aby nešmajdal (to mi taky zprasili v autorizáku, pak to při brždění kopalo jak sviňa, při reklamaci montáž podle mechanika byla OK *zed* Pak jsem to po tom lumenovi předělával sám a po očištění OK...

zam
hodnocení

1x

Samostav tam je,jsou to ty velký "podložky" nasazený na trn.Je nutno čelisti stlačit silou k sobě,nejlépe truhlářkou svěrkou ale s citem.

007cz

Správná odpověď *palec2*

domes
10.09.20 16:57

Děkuji

hodnocení

0x

Pořádně vyčistit a rozhýbat váleček, vypadá to, že pístky nezajíždí do válečku nadoraz.

domes
hodnocení

Ale to je původní stav,ted uz je vse vycisteni a dany nove celisti i válečky.
asd1
10.09.20 09:54

*zed*

hodnocení

0x

Dobrý den. Zkusil jste povolit také lana ruční brzdy? Pokud jste během provozu přitahoval lana ruční brzdy tak docházelo vzhledem k opotřebení obložení k roztahování brzdových čelistí. Nevím sice jak je to u Vašeho Fiata, ale pokud tam nemáte žádný samostav, tak je tam určitě nějaký excentr o který se opírá páka na níž je napojeno lano ruční brzdy. Pokud jste připojil lana na páku, tak došlo k roztažení na průměr opotřebených čelistí. Při nasazení nových čelistí se potom pochopitelně zvětší průměr a buben nejde nasadit a je to asi ta situace jak popisujete.

Také mívá buben na vnějším okraji hranu, která vznikla během provozu a tu je potřeba odstranit(odbrousit).

Ať se daří. čirůvka

domes

Diky moc za tip,v sobotu zkusím a dám vedet pro zajímavost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]