Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vejdete se do auta? Pohodlný posed vysokých řidičů

Od: budouciridic odpovědí: 21 změna:
Zdravíčko vespolek. Chtěl bych se zeptat vysokých řidičů, jak dobře se jim řídí. Budu si dělat řidičák. Jsem docela vysoký (192 cm), tak jsem se chtěl zeptat podobně vysokých, na pohodlí, bezpečí (výhled, snadná dosažitelnost pedálů, pák), jestli je toto možné v NORMÁLNĚ velkém autě (např. felicia, citroen...) Abych se nemusel zkrucovat při tom nějak. Jasně, ve předu jsem už seděl, ale řízení bude ještě něco jiného. Nebo je potřeba větší auto?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

192 cm zase není až tak moc. Já sám měřím 205 cm, denně trávím za volantem průměrně 4-5hodin, takže to mám celkem zažité *smich*. Ze sluižebních aut jsem odmítl Renaulty Clio a Megane - krom zoufalé nespolehlivosti jsem se do toho fakt nevešel, Fabia je taky dost na fest, ale Octavie I, II, i III byly celkem v pohodě, ovšem asi nejvíc mi prostorem, spolehlivostí i praktičností vyhovují auta typu Peugeot Partner, Fiat Doblo, případně Caddy, přičemž asi nejlepší z nich je ten Partner Tepee, s tím jezdím v současnosti. Vyhovuje výška stropu, prostor pro nohy, nastavení volantu, vyšší posez je taky pohodlný .

hodnocení

0x

Je potřeba "normálně" velké auto jak píšete.

Ovšem také píšete, "normálně velké auto jako felicia nebo citroen". Jestli je Felicia "normálně" velké auto, o tom by se asi dalo trochu polemizovat...a Citroen má jak "normálně" velká auta, tak auta menší...malá..ale i velká.

budouciridic
hodnocení

Teda, to je rychlost... :)
Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

Do normálně velkých aut (Audi A4, Citroen C5, Passat, Mercedes E, BMW 5...) se vejdete v pohodě.
Ve feldě by to horší, ale ne nemožné. V autoškole se většinou jezdí něčím podobně velkým, tak uvidíte sám.

hodnocení

0x
Dost aut má nastavitelnou výšku sedadla minimálně u řidiče. Takže v nejhorším si to pustíš až dolu abys se nemlátil do hlavy. Já mám 186. V Citroenu C4 jsem jako v bavlnce. Ve feldě je problém spíš šířka než výška. Když bude i spolujezdec větší chlap tak do něj při řazení budeš strkat loktem. To se dá ale vydržet. Nic drastického to není. Třeba bžundaj I20 mi ale připadá širší i když jsou to velikostně stejná auta. Jediný problém jsem měl ve fiestě tam jsem při nastupování sotva protáhl kolena pod volantem i když byl nastavený v nejvyšší poloze. Za jízdy už pak problém nebyl.

motak
hodnocení

0x
Nebo si naopak kup mini auto se střešním okynkem a měj hlavu vystrcenou. Ano toto jsem opravdu v provozu videl, konkrétně to byl tusim maluch.
budouciridic
hodnocení

Jojo, u me toto neni uplne od veci... :D
akorat nevim, co by na to rikali policajti
Ale zase bych si zajel do automycky a usetril za sampon... hmmm popremyslim
Jinak o maluchovi jsem zrovna vcera cetl, jak nekdo psal, ze je to velice tiche auto, ovsem jen z toho duvodu, ze ma ridic kolena az v usich :D

tebi
hodnocení

0x

Můj chlap má 190,jezdí mnoho let v Citroenu xara, sedí tak, že v zadu není žádný prostor.Nekdy je to problém...

Do Xsary se montovaly dva typy předních sedadel. Jedny měly možnost nastavit výšku sedadla a druhé ne. Já měl obě a nevím, že by za mnou v autě bylo málo místa. V tom se zvedačkou to bylo lepší. Leda byste měli Sáru kupé.V té jsem nikdy neseděl.

au1
hodnocení

0x

197cm, Audi coupe,A6,80,90 vpohodě, Ford Probe skoro ležení taky OK, na fanóša nebo feldu už to moc není, Mercedes CLK akorát, nejhorší byl Galant ale to jen proto že měl velkej volant. Citron tuším C5 to bylo úplně napohodu.

hodnocení

0x

Hightower to vyřešil. *smich*

budouciridic
hodnocení

Taky dobré :D

hodnocení

0x

Pokud chcete levnou ojetinu pro začátek - měl jsem FIAT Croma II - tam je dost místa vpředu i vzadu (jen bude asi problém sehnat neolítaný kousek). Pokud by to mělo být něco malého - Ford Fusion (ten starý do r.2012) - vpředu v pohodě a má sezení relativně vysoko, takže do toho nesedáte jako na motokáru. Na výšku dobré i vzadu, ale za velkým řidičem bude trochu méně místa vzadu.

au1

Fusion vůbec, v tom jsem jednou seděl za volantem, a přes mezeru mezi volantem a středovým panelem nemohl pořádně zkroutit pravou nožku :) ten je pro lidi tak do 185cm

Tomu nerozumím, volant i sedadlo jsou stavitelné.

au1

šteloval jsem s tím notnou dobu :-D ale nevešel se. pro mě naprosto tragickej posed, což nakonec uznal i majitel vozidla, že to pro mě nebude. něco jak jsem psal u Galanta, sedadlo vzadu, volant nahoře, ale stejně naprd posez, protože moc velkej volant *ee*

ra20z*
hodnocení

0x
Měřím 193cm, 15 let jsem jezdil v Matizu, teď mám Fabiu 1 combi ta má výce místa pro nohy ale užší dveře a tročku hůře se nastupuje.
Pracovně jezdím v yety a to už je o něčem jiném, vysoký pohodlný posez a nad hlavou rezerva, skoro jak v dodávce.
Nejhorší s čím jsem jel byla škoda praktik, ta má oddělený nákladový prostor a sedačka nejde posunout.
Do auta si prostě musíte sednout a projet se.

asd1
hodnocení

0x

Nejlíp vyzkoušet např. prolez si to někde v autobazaru. Nejde jen o výšku stropu, ale i o různý plastový tunely který tlačí do nohy, umístění volantu apod.

Dost malých aut je prostorných, např. i do blbý Pandy/ Punta se slušně nacpe i velkej člověk... (A Fiatů se neboj, vůbec to nejsou marný auta, rozhodně nejsou horší než koncern..)

hodnocení

0x

Já jsem si předvybraný typ půjčil z půjčovny.

budouciridic
hodnocení

Děkuju všem za odpovědi.

Rad už máš dost. Má poslední je, pokud budeš vybírat, jako první prohlídnout a pohledem posoudit a všude Ti umožní za volant sednout a většinou i zkušební jízdu. Tak nejlépe posoudíš, zda bude vyhovovat.

Pro srandu doplňuji, že jsem kdysi jezdil i ve služebním Trabantu (má výška 186cm a váha 100 kg). S podobně "udělaným" kolegou jsme v něm byli tak "zafixovaní", že jsme si připadali jako sardinky. Ale byli jsme rádi, že jsme aspoň tohle "auto" měli k dispozici (roky 78-84). *smich*

V poslední době střídavě Dacia Duster, Jeep Cherokee, VW Sharan, Toyota Hilux - a je to paráda.*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]