Dobrý den v lednu jsem prodal automobil za 47000 27 let staré auto, o technickém stavu jsem kupující informoval + jsem ji dal k autu 4 přepravky náhradních dílů v hodnotě 20 tisíc zimní kola v hodnotě 5000 a ALU kola v hodnotě 15 tis, automobil měl najeto 160xxxx tisíc, po půl roce se mi nový majitel ozval že auto je stočené o XXX tisíc kilometrů prý údajně došlo ke stočení před 8 lety cca což jsem vůbec nevedel, po půl roce se mi ozval nynější majitel a vyhrožuje že na mě poda trestni oznameni o podvod a že to bude řešit přes soud. Nevím si rady já auto prodal v dobrém stavu k používání na pozemní komunikaci a novou STK, prosím o radu děkuji viz úryvek z kupní smlouvy jestli má tedy nárok na odstoupení či nějakou slevu
Slušně ho pošli do háje. Ty jsi to nestočil a nazdar.
Stav kilometrů (stav tachometru) a najeté kilometry jsou dvě různé věci. Stav tachometru se skutečností sedí - číslo na tachometru bylo stejné jako ve smlouvě. Skutečně najeté km jsou něco jiného (klasická finta bazarů jak beztrestně stočit)
Mmch. s vrácením můžeš souhlasit, ale vrátí v původním stavu resp. dá ti obvyklý nájem vozu za ten půlrok + zatáhne všechna oškození nad rámec běžného opotřebení.. Obvyklý nájem za auto je tak pětikilo na den a k tomu opravy poškození, to ho nevyjde zrovna lacino
Klidně spěte, nestojí Vám tento vymyšlený problém za trápení.
Klidně mu sdělte, že pokud má pocit o spáchání trestného činu, ať podá žalobu.
denna
Děkuji pane Milane uvidíme jak se to bude vyvíjet každopádně každý mi rádi že je to smyšlený příběh od pana a že jen zkousi takhle vymahat peníze. Každopádně díky za radu, o všem tady budu informovat.
Dobře díky za rady kluci ikdyz mě to fakt mrzí na srdci protože jsem mechanik a dělám auta a to auto byl můj koníček defakto co šlo tak jsem vyměnil renovoval a udělat na pořádek co šlo STK to prošlo legálně atp, nemohu z toho spát a pořád na to myslím, tak uvidíme jestli to předá na soudní líčení ... Každopádně děkuji za vaše tipy a rady
No.. Když děláš do aut, tak asi víš, že součástí STK je ověření najetých kilometrů oproti minulému protokolu. Už jen to, že auto prošlo, tě staví z obliga. Když stočení neodhalí profílk, co to má v náplni práce tak, jak jsi to měl poznat ty? A druhá věc - pokud vydělím nájezd 160 stářím vozidla, vychází mi necelých 6000 ročně. Tomu snad nikdo nemůže věřit. Já jezdím do práce autem 10km a 10 zpátky jen od prosince do března a jinak jen k doktorovi a na nákupy a ročně najedu víc. Takže jestli někdo kupuje auto s takovým tachometrem v takovém stáří musí počítat s tim, že s tachometrem asi nebude něco v pořádku.
A hlavně - 20 let ,či jak staré to auto bylo, se kupuje podle stavu - vyhovuje- nevyhovuje - odpovídá- neodpovídá. Pokud někdo koupí 20 let staré auto , s roztrhanými sedadly, guma na pedálech už ani není, volant- z toho zbyla pouze ocelová výztuha,... ale s nájezdem 20.000 km za 90% nového auta / vždyť to má najeto pouhých 20.000 km a tudíž to je tak akorát dobře zajeté,.../ tak ten by zasloužil vrátit občanku. Samozřejmě toto je extrém, ale ...
Též bych mu s klidem řekl ať to dá k soudu a klidně bych spal.
... tak je to 27 roků staré auto a lhůta na odstoupení je 1 měsíc a vozidlo bylo prodáno před půl rokem. Tj lhůta je pryč, JAK kupující prokáže, že km jsou stočené a že jste je stočil VY nebo o tom věděl?
Ano já otom právě ani nevěděl tak nevím kde a jak nato přišel právě že mě zarazil teď bod ve smlouvě že má nato měsíc si to rozmyslet, defakto je to stejné auto stare 27 let které je už opotřebene vůči kilometrů a věku ale pořád mi to nedalo a nedá spát když mě nějakej smrad vyhrožuje soudem a PČR , každopádně děkuji za váš čas i názory určitě si to rád uložíme a časem napíšu jak to dopadlo díky !
po pul roce si muze tak akorat stourat v nose, navic vidim ve smlouve napsane ze to muze reklamovat do jednoho mesice, napsal bych mu ze mu pomuzu hledat dobreho pravnika at ma vetsi sanci, pokud neni uplny idiot tak to pochopi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.