Mám VW Golf II a v poslední době mě začalo hučet pravé přední kolo. Po výměně ložiska hučení neustalo, naopak zesiluje se. Můžete poradit v čem je problém?
blba rada, taky rada: zkus to kolo prohodit s jinym... kdyz problem pretrva, tak zajed do servisu..., kdyz bude hucet kolo jinde, tak je to jen kolem...
Záleží jak hučí. Třeba upadlo závaží a je nevyvážené. Nebo je problém kousek dál za ložiskem a to by chtělo odborníka.
borek*
Už jsem zkoušel kola prohazovat, stále hučí jen to pravé. A je to čím dál lepší. Zjistil jsem, že nejvíc hučí při mírném pootočení volantu doleva, což logicky zatíží pravou stranu a mělo by to být ložisko. To je ale vyměněné. Pak jsem ale zjistil, že i když jedu po rovině a nechám volan volně bez držení tak se hučení ozve při každém zhoupnutí na nerovnosti silnice.
zwiki*
Tak si zajeď do servisu ať se ti na to podívají.Když na to sám nestačíš,aby se nestala nehoda.
Tak pánové, záhady hučícího pravého kola vyřešena. žádné destičky, žádné pneumatiky ani ložisko v pravém kole. Nevěřili by tomu nikdo ani já. Bylo to ložisko v levém kole, které bylo pomalu na rozsypání. A našel mi to kluk co dělá auta doma na živnosťák.Všichni mechanici ze značkových servisů mi tvrdili, že to musí být to pravé. Jen on si vzpoměl, že něco podobného dělal u Fabie a trefil se. A jinak díky za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.