No natírat to je asi holý zoufalství - na ty tahy štětcem bych se fakt nechtěl denně dívat.
Já jsem to absolvoval před lety, kdy mě vadila vyšisovaná barva palubky natolik, že jsem to celý rozházel a panely palubky jsem normálně stříknul pistolí.
Je ale nutno podotknout, že jsem tak učinil na rodinném kočáru - legendární Š100, kde to bylo vcelku jednoduché. U nových aut to bude ,,nepatrně´´ složitější.
Na kterém autě je lakovaná palubní deska? Leda na těch, kde je palubka z kovu (veteráni).
Jinak na Fiatech je často pogumovaná povrchová úprava na palstovém korpusu z HDPE nejčastěji. Stačí pogumování rozpustit naftou a umýt dolů (třeba na Stilo).
doplněno 07.09.20 21:25:
Hodně se používá i hydrografika, ale to asi nebude dotaz tazatele i když je to vpodstatě taky barva. Používá se nejčastěji k dekoračním lištám v plastu v imitaci dřeva.
Ohledně barvy moc neporadím, ale každopádně natírat palubovku je krajní řešení. Vyhni se obloukem lesklým a světlým barvám. Odlesk slunce nebo světel od palubovky není žádoucí, dokonce bych řekl že může být v některých případech nebezpečný.
Možná napíši blbost,protože nevím,co si představit pod "poškozený lak palubky" .Před lety jsem poškrábané plasty u octávky opravoval horkovzduškou. Chce to opatrně,ale škrábance krásně zmizely...
No palubní deska je trochu složitější, ale ty běžné plasty se normálně vezmou, ošmirglují do hladka, nastříkají tím podkladem na plasty...pak základní barvou a barvou...ale ty měkčený na desce to nevím...tam to bude praskat když to bude vystaveno různým teplotám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.