Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Homokineťák - který to je?

Od: heavycry odpovědí: 4 změna:

Zdravím, na Felicii mi začal cvakat homokineťák. Za jízdy rovně neklepe, začne klepat až při otočení volantu o 180 stupňů. klepe to vždy, když jedu zatáčku a nejvíce když se rozjíždím s koly v rejdu. Klepnání při rychlosti v zatáčce bez plynu je slyšet taky, ale jen mírné. Na intenzitu má vliv i jízda s vyšlápnutou spojkou - skoro neklepe. Zkrátka rozjezdy s plným rejdem jslolu asi nejhorší. Myslím že to asi nemůže být nic jiného. Ale k dotazu - který to je?
Zajímá mě jestli jde nějak poznat, který z těch čtyř to dělá. Občas klepání cítím pod nohama. Je na to nějakýá grif nebo šikovná poučka? Profíci na to přijdou jak?
Díky za radu..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Bude to venkovní u kola strana řidiče
Dej pravej a pak levej rejd a rozjed se mel bys slyšet z jaký strany to cvaká
Ted sem řešil cvakání u vita stal sem u kola a kolega dal rejd a rozjížděl se bylo to krasně poznat
Po sundaní manžety vytekla voda v kloubu divná kaše *smich*
heavycry
hodnocení

To by bylo bezva, jeden venkovní byl nedávno měněn, s tím jsem teda jezdil až do "finále" takže určování nebylo potřeba :D

No a vnitřní kineťák před smrtí se projevuje jak?

Neni to klasickej kineták sou ta 3 jehličkový ložiska
Co sem to řešil naposled tak se to projevovalo furt jen v tahu takový rachtavý hučení a jak se povolila noha z plynu byl klid
Stah sem u převodovky manžetu a zjistil že ze 3 ložisek 2 chybý
heavycry
hodnocení

A jo vlastně, na to bych úplně zapomněl. Takže zkusit poslechnout zvenku která strana to dělá. Tak díky moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]