Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci si koupit svoje první auto

Od: filip* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, jsem student s brigádou a chci si koupit svoje první auto. Váhám mezi dieselem nebo benzínem. Co byste říkali na něco takového? Myslíte že to má smysl pro studenta? sbazar.cz/...
Možné lehčí opravy zvládnu. Něco do toho návrat asi budu muset.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pandora*
hodnocení

1x

Podle těch závad, bych ještě šetřila. Kupovat s někým kdo tomu rozumí, záleží na vzdálenostech, které budete absolvovat. Pořídila bych něco malého, s malou spotřebou. To auto, které máte vyhlídnuté, tam byste musel hodně peněz nacpat. Na náhradní díly? To nelze, leda by zařídil doklad o ekologické likvidaci, co přepis vozidla.

Nebo od příbuzných, nemají nějaké starší auto, na dojetí? Chápu, že chcete jezdit, ale aby vám před domem nestál nepojízdný šrot.

hodnocení

0x

Šrot. Nebrat.

Kup si něco menšího, benzín. Hledej třeba tady.

doplněno 06.09.20 07:35:

@filip: Takže opakuji: Ten šrot bych nechtěl ani zadarmo. Možná to jezdit bude, ale budeš se pořád bát, kde tě to nechá! Že si to umíš opravit je chvályhodné, ale určitě to nebude zadarmo. A koupit a jezdit asi nepůjde, bude to rovnou stát zase nějaké peníze, nejspíš ne úplně malé.

anonymhaha
hodnocení

0x
Je to šrot, ne a ne a prostě ne! Radši si našetřete na dražší auto a lepší auto.

filip*
hodnocení

Mně je jasné že to je šrot, mně jde o to aby to nějaký kilometry sneslo. Jak jsem říkal, to co tam je napsaný opravit zvládnu. Aby to prostě za cestu zpátky třeba nedojelo.

filip*
hodnocení

Co třeba tohle? V dieselu se sice nevyráběla 2.0 TDI, takže předpokládejme že to prodává někdo kdo tomu nerozumí. (nešlape tomu na krk a nejezdí jak závodník).
auto.bazos.cz/...
re4zon
Nekupuj si vrak za deset tisic. Jedine pokud bys ho predtim vzal do servisu, kteremu muzes verit a tam ti rekli, ze na tom nejsou vetsi zavady. Prikladu z okoli, kdy si nekdo koupil podobne levnou srandu a nakonec byl rad, ze se toho zadarmo zbavil mam nekolik. A pokud nehodlas jezdit dalky, tak si rozhodne nekupuj naftu s turbem, ale jednoduchou atmosferu.
filip*
hodnocení

Já bych benzín neuživil... Při mojí jízdě by to žralo neskutečně moc... Ta nafta je ještě v celku levná a plyn na ten můžu s mým rozpočtem zapomenout.

daniela1

Benzín bych neuživil... A naftu ano? Při jízdě brzda-plyn, krátkých vzdálenostech v kolonách a tak podobně, kdy má i benziňák největší spotřebu, bude i naftový motor žrát, na spotřebu kolem 5 litrů na 100 jde při takovém jízdním stylu rychle zapomenout.

A proč zrovna Peugeot 406, copak je málo jiných aut? Co ostatní položky (pojištění, počáteční servis, ...), když auto kolem 10 000?

filip*
hodnocení

Ano, je jich málo hezkých za tak malý rozpočet. 406 je asi nejhezčí sedan který v téhle cenovce je... A když budu šlapat brzda/plyn v benzínu tak to žere stejně jako nafta?

mathew
hodnocení

0x

Konečně někdo, kdo vybírá auto a ne sekačku na trávu. ;) První určitě neber, protože oprava bude stát víc než jiná 406 v lepším stavu, i kdyby měla být dražší. Druhá je TD a to určitě nechceš. Pokud diesel tak 2000+ a HDI ovšem záleží jak dlouhé budeš jezdit trasy.

Když si to pořádně zkontroluješ tak se i za 10-20 tisíc něco koupit dá. Vyšší cenovka rozhodně nezaručuje lepší stav

filip*
hodnocení

Nechci 1.0 v benzínu... s tím si tu prdel neužiju. Chci to auto na doježdění... Jsem mladej student, takže s tím nebudu jezdit jak 70. letý děda. Mělo by to něco vydržet.
Koukal jsem na tohle, to by šlo ne? auto.bazos.cz/...

mathew

Pokud je ok a motor běží hladce tak by šlo

filip*
hodnocení

Prej to jede na pohodu. a usmlouval jsem to za 10 :D

filip*
hodnocení

co znamená to 2000+?

pandora*

Jak budete jezdit, když ne jak důchodce? To není o věku, ale o zkušenostech. Chcete být další křížek u silnice? Jestli ještě nemáte dostatečně najeto, stačí něco menšího. I malé auto jede 130 na dálnici.

daniela1

Takhle, jestli má být s prvním autem za 10 000 p*del, opustila bych myšlenku "normálního" auta a koupila něco úplně jiného. Nebo investovala našetřené peníze nějak jinak. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]