Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepisování dokladů na Pionýra

Od: michal780* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

potřeboval bych poradti. Když si koupím pionyra např. Jawu 21 bez paírů. Koupím na ni solo papíry na bazaru.

Tak by to snad neměl být problém ten techničák přidat k pionýrovi?

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

2x

Také by nemel být poblém pridat tebe k mé občance...nikdo si ničeho nevšimne...

kdyby to pridávvání a prepisování papírů fungovalo jak pišeš , nikdo by neprodaval pionyra bez dokaldu ale s doklady za petinásobek

michal780*
hodnocení

Ale proč tedy vůbec prodávají solo papíry na ruzné modely pionýrů?

priklad11*

Já mám u Pionyra 21 taky přeražené číslo na rámu i na bloku. Oficiálně. Ještě přede mnou to vybrousil jeden zloděj, ale policie si s tím poradila a asi po čtyřech letech mi to trosku z Pionýra vrátili.

kare
Co to plácáté za nesmysly, byla doba, kdy každý chtěl pionýra na pole/louku a právě bez dokladů. Někdo doklady zrušil jiný nechal ležet doma v šuplíku. Tak je víc pionýrů než dokladů na ně.
O legálnosti a fungování přepisování tu nemá cenu polemizovat. Reálně jsou dneska doklady dražší než pionýr samotný. Něco podobného platí i u traktorů, kde doklady dělají půl ceny traktoru.

xenofob
hodnocení

2x

pokud jsou ty "papíry" na moje jméno, máš smůlu, já s "přepsáním" nesouhlasím

pokud jsou na neznámou osobu, bez jejího souhlasu nezjistíš na evidenci vozidel NIC...ochrana osobních údajů..ale nevylůuřuji že někdo bude riskovat pkutu 20 000,-. Kč za bezdůvodné otevření záznamu s osobními údaji...je tam elektronická stopa

a kdyby to bylo po zesnulém, budeš žádat soud, aby rozhodl, že jsi vlastníkem tohoto motocyklu a že papíry mají být "přepsány" na tvé jméno

a nejlepší by bylo, kdyby byly "papíry" nahlášeny před lety na evidenci jako ztracené...takže neplatné a k ničemu:-P

bez papírů "přepsat" jedině do registru historických vozidel, otázkou je co se dou motorkou bez papírů oficiálně stalo, zda byla trvale vyřazena v dobách, kdy nebyla nutné ekolikvidace, nebo zda náhodou nebyla nahlášena jako odcizená

kdo čte pravidelně tuto poradnu, ten jistě zaznamenal, jak stejní lidí celá léta radí zoufalcům, kteří před lety prodali auto nebo motorku, neví komu a navíc nedošlo k přepisu, ať nahlásí vozidlo na policii jako odcizené...například v souvislosti s minulou činností ČKP to tady bylo každý den...úplně největší peckou by bylo vyrazit na rám číslo odcizené motorky*smich*

xenofob

Pionýr se nebere jako veterán, dokud není otestován a zapsán do registru "veteránů"...

V registru silničních vozidel se vše řídí platným zákonem, stačí to výrobní číslo vyrazit blbě a na STK to průměrný technik pozná...zadá to do systému a to je pro toto výrobní číslo v ČR konečná...je to zásag do identifikátorů - ztráta technické způsobilosti - nikdo to už nezlegalizuje...

h0042*
hodnocení

1x
Normálně to kup. Koupíš na netu nový štítek, vyrazíš číslo motoru podle TP, číslo rámu podle TP. Na rámu číslo vybrousíš, vyrazíš nové a natřeš barvou. Číslo motoru, už se neřeší, takže nevadí, že nebude sedět. Pionýr, už se bere jako veterán a určitě nikdo nebude zkoumat, jestli jsou čísla pravé.Samozřejmě se bavíme o tom, že budou čísla vyražené hezky v rovině atd. Nějaké veterány doma máme, tak vím o čem píšu.
feka
Hm. Asi to projde, ale jak už psala Daniela, je to nesmysl, kontroly se pořád zpřísňují a než nějaké zlodějsky přerážené číslo a falešné doklady, nejsou lepší variantou veteránské značky při zachování originality a legálnosti?
h0042*
Slovo "veterán" jsem myslel obrazně. Nedělejte tady z toho zase vědu. Poslední dobou tady na poradně to funguje tak, že někdo něco poradí a druzí okamžitě hledat chyby, proč by to neměl dotyčný dělat!
xenofob

také vím o čem píšu...třeba se ti pát z těch veteránů z garáže ztratí a po půlroce je někdo přihlásí v jiném okrese s přeražným výrobním číslem na zahraniční doklady, zakoupené na ebay:-P

daniela1

@h0042 a @feka, to je přesně to, o čem jsem psala dva dny zpátky, že orakticky se děje leccos - jde to, občas to i někdo dělá, ale nesmí se to a do budoucna s tím můžou být dost problémy. Třeba nebudou, ale třeba taky budou, určitě bych takový postup nikomu nedoporučovala. ;)

daniela1
hodnocení

0x

Legálně to vůbec nejde - ani koupě (prodej) "papírů", ani přihlášení na "papíry" jiného vozidla.

Prakticky se děje leccos, ale kontroly se pořád zpřísňují, a tak bych tušila problém v každém případě.

Nejjednodušší varianta je nekupovat pionýra bez dokladů. Legální cesta, jak ho dostat na čísla, je využít možnosti veteránských značek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]