Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za parkování - zaplatit?

Od: lesumir* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, u nás na sídláku nemáme kde parkovat, tak to řešíme tím, že stojíme na chodníku. Na chodníku, kde doopravdy nikdo nechodí. Stojím tam už věčnost a desítky aut denně také. Jenže dneska ráno, jak jsem šel k auto, na mne čekalo překvapení v podobě lístečku od obecní policie. Že jsem parkovat na zákazu a bla bla bla dostavte se bla bla bla fotodokumentace bla bla bla.

Mám tam jít a s pokorou zaplatit nebo to normálně zahodit a vyčkávat - a kdyby k něčemu došlo, tak říct, že to byla osoba mi blízká nebo že jsem tam ten lísteček neměl apod.?

Díky za rady a prosím fanoušky mětské policie, ať se zdrží komentářů |:)

N.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Mám na Miliciju gorodkovu vlastní názor.Počtěte si na tomto webu a rozhodněte se sám: straznici.com/...

tyto stránky bych nedoporučil, nebo se naučíte vulgárně nadávat a urážet.

hodnocení

0x

ale vy si rozhodněte co je pro vás nejvhodnější:

.. pokorou zaplatit nebo .. vyčkávat - .. byla osoba mi blízká

hodnocení

0x

Podle vyhlášky se na chodníku stát nesmí a jestli je tam ještě značka zákazu, o to hůř... Bohužel policii nezajímá, že nemáte kde parkovat, pravidla musí dodržovat všichni, takže Vám řeknou, že klidně můžete parkovat o půl kilometru dál a dojít pěšky.

Být Vámi, rozhodně nedělám mrtvého brouka, nebo se nesnažím tvrdit, že se lísteček ztratil. Mohlo by být ještě hůř. V klidu vyrazte na služebnu obecní policie, že jste našel lístek. Pokud se Vám nechce platit pokuta, sveďte to na osobu blízkou a pro příště parkujte jinde.

Stalo se mi něco podobného (stál jsem blíž hrany křižovatky, než umožňuje vyhláška). Přestupek se mnou projednávala příjemná slečna a tak jsem jí na rovinu řekl, že bych se sice mohl vymlouvat na blízkou osobu, ale neudělám to. Slečna to ocenila a rozešli jsme se s tím, že jsem zaplatil 100,- Kč, což není žádná tragédie.

lesumir*
hodnocení

Mi nejde o ty prachy, ale o princip. Kdyby resili aspon dulezity veci. Stat na vozickarich nebo v protismeru, uznam chybu. Ale takhle je to proste k nasrani! :)

fidonet*

máte zcela pravdu. SOUHLASIM s Vámi - JDE o princip - policie má pravdu. Z principu - zákona - nesmíte tam stát.

Mě spíše točí, že kdejaký troba stojí na invalidech, má cedulku invalida, auto za 1,500,000 je mu 20 roků a posledního invalidu viděl v seriálu o Hausovi.

lesumíre, ale takto klidně odpoví ten, co dostal pokutu za "Stat na vozickarich nebo v protismeru," "ať pokutují ti co stáli na chodníku, když šla paní s dvojčaty tak neprojela".

hodnocení

0x

Zrovna tuhle sem taky dostal pokutu za stani na chodniku :) Podobna situace jako ta vase. Chodnik od nikud nikam a presahuji na nej vetve keru, ze se po nem stejne neda chodit. Ale chodnik to holt je.

Sel sem na sluzebnu, tam sedela mlada holcina, tak sem se na ni usmal, rek sem ji, ze nebylo kde jinde zastavit a ze ten chodnik tam je stejne k nicemu, ona mi dala zapravdu, ze o tom chodniku vi a bezne stani tam prehlizeji, ale ze holt kdyz je nekdo zavola, tak musi ze zakona jednat a bla bla bla.

Rekla, ze pro tentokrat v pohode bez pokuty, listecek si vzala a bylo vymalovano.

Pro tentokrat v pohode je to uz poctvrte na stale stejne sluzebne po stale stejnem prestupku na stale stejnem chodniku...

Takze se toho nebat. Prinejhorsim zaplatite a poucite se, ze na chodniku se nestoji...

jarda3*

No to je ono, kdyz uz jsou rozumny MPici, tak se objevi krysa mezi lidma, ktera nema nic lepsiho na praci, nez nekomu stale skodit. Nastesti mame domek, ale podobnych story znam od kolegu dost. V nekterych pripadech by se zabiti nemelo trestat ;)

alf*

a krysy mezi lidmi jsou, je to potvrzené z vyšších míst

zpravy.idnes.cz/...

" To se ještě budeme muset podívat, která krysa vynáší."pravil šéf oddělení správního řízení magistrátu hmPJaroslav Opletal

nu*
hodnocení

0x

já zas miluju bezohledné řidiče, parkující na chodníku jen proto, že jsou líní zvedniout zadeček a dojít si pěšky k autu, zaparkovanému tam, kde je místo...nejlepší je, kdyz zablokují chodník a jí musím to špinavé auto obcházet hlubokým rozbředlým sněhem...místo lístečku bych vám VŠEM dal botičky, nevím jak by jste pak jeli do práce...asi tramvají, pokud tam nějaké máte...a bylo by po blablabla,dokud nezaplatíš pokutu a poplatek za sundání botičky, budeš jí tam mít...:-P

lesumir*
hodnocení

Zbytečně to prožíváte :)
Zadeček bych klidně zvednul, ale jít kilometr skrz celé sídliště, když prší a sněží, není zrovna třikrát bon. Co si budeme povídat, není to ani dvakrát bon, takže je jednodušší, když si ten chodník obkročíte, viďte? A stejně, v zimě se přeci chodníky neudržují. Spadla byste tak nebo tak!

doplněno 23.03.10 06:36:

Jo a auto nemám nikdy špinavé :)

A nakonec jsem tam šel a pokutu zaplatil. Dal mi to chlapík za kilo, asi jsem ho probudil. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]