Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový způsob jízdy a přenosné dopravní značky

Od: slavo® odpovědí: 10 změna:

Toto je nějaký nový způsob jízdy - viz příloha.

Takto jsem dnes viděl jet několik vozidel a toto vozidlo jelo přede mnou několik kilometrů než jsem je předjel - buďto protijedoucí vozidla a nebo plná čára. ( rychlost mimi obec cca 75 km/h).

Přenosná dopravní značka umístěná na sloupku ( byla to B20a ) může být umístěna v libovolné výšce od vozovky?

V jednom případě se svou spodní částí dotýkala svodidla a ve druhém případě dokonce podstavce na kterém byla umístěna - to znamená, že spodní částí byla cca 15 cm nad vozovkou.

doplněno 06.09.20 19:48:

Hned potom jsem ho ale předjel.

A je to skutečně Aixam Scouty R asi ano.

A vzhledem k tomu, že jsem za chvíli tankoval, tak znovu jsem ho měl před sebou.

doplněno 06.09.20 21:45:

Tady je ta DZ spodní částí se dotýkající podstavce.

( asi někdo neměl delší tyčku - na kterou to umístil ).

Nový způsob jízdy a přenosné dopravní značky
Nový způsob jízdy a přenosné dopravní značky #2
Nový způsob jízdy a přenosné dopravní značky #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Slavo, takto za čarou většinou jede někdo, kdo jede pomalu a pouští vozidlo za s sebou. Jako že nepřekáží. Ale nesmí se to.

může být umístěna v libovolné výšce od vozovky***Sám dobře víte, že to řeší TP 65.

U nás je to asi problém. Ale jsou státy, kde je to na rychlostních silnicích běžné; dokonce tam mívají krajnice hodně široké.

hodnocení

1x

No nemělo by se to. Ale řidič z nějakého důvodu nemohl jet rychleji a umožňoval tak ostatním předjetí i u plné čáry. Viditelnost maximálně možná až k obzoru a nikde nikdo koho by na krajnici mohl ohrozit. Řekl bych, že tenhle "přestupek" je banální a zanedbatelný.

"...buďto protijedoucí vozidla a nebo plná čára."

Netuším, co máte za auto, ale mezi něj a tu čáru bych se možná vešel i s autobusem :-D. On Vám to chtěl umožnit, proto jel tak, jak jel.

kare
hodnocení

0x
Tuším, že máte dva dotazy.
1)Na fotce je Aixam Scouty R s naftovým motorem o objemu 400ccm, výkonu 4kW a konstrukční rychlostí 45km/h, tedy s možností řídit od 15let.
Naopak bych byl rád, že se takový "šnek" nedrží středové čáry a lze jej pohodlně předjet:)
2) ve výšce 60cm od vozovky, dle technického listů přenosných značek. Pro stálé to je 120cm.
hodnocení

k - 1 To vozidlo řídila osoba která vypadala tak na 70 let

k 2 - tak to asi ty značky nebyly platné když byly ve výšce cca 40 a cca 15 cm nad vozovkou.

Slavo a on je věk u mopedů ,skupina ŘP-AM omezen jen od 15 do 16 let věku? to nemůžou tyto řídit senioři?

berger*

Mmnt,jestli to je aixam s maximálkou 45,jak to,že mimo obec utíkal 75km/hod? Už jsem tedy četl o borci,co do toho našlapal motor z pola a lítal kolem kila...*smich*

Tato "vozítka" neměla být nikdy puštěna na silnici. Bohužel, někdo rozhodl, že to tak může být.

odchytova*
hodnocení

0x

1) takhle jezděj ohleduplní šneci, aby se je dalo v pohodě předjet.. Nikdy ste neuhnul na krajnici, aby Vás mohl předjet někdo, kdo se k Vám zezadu přiřítil? Pokud tam není zákaz předjíždění, hádám, že byste se mezi něj a plnou čáru mohl vejít..
2) dle judikátů není v pravomoci řidiče rozhodovat o platnosti DZ, takže se jím musíte řídit aji když působí, jako neplatná..

hodnocení

Tak ono to bylo nakonec v obci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]