Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tera cuká do leva

Od: miroslavbohm odpovědí: 2 změna:

Při jízdě s naloženou Terou cuká řízení prudce do leva.Náboje kol jsem vyčistil a stále stejné.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak jsi vyčistil náboje kol?

Jsou tam segerovky (pojistné kroužky). Ty musíš sundat a pak náboj rozebereš.

Problém může být v tom, že už máš odřené zuby na litinovém kole. Toto je neopravitelné a musíš koupit nové náboje s litinovým kolem.

Další možností je, že se ti zasekává západka, která dělá volnoběžnu při jízdě z kopce. Tu západku musíš taky rozmontovat a vyčistit. Při skládání ji důkladně namaž vazelinou a zkontroluj pružinu - jestli není deformovaná. Taky můžeš mít odřenou západku a ta je kalená, takže zase musíš koupit novou.

Nejhorší varianta je, že máš vymačkaný otvor pro vápadku v náboji kola. To bys musel u někoho nechat obrobit na větší průměr a pak do toho nalisovat nebo zalepit kluzné pouzdro.

Znovu to rozmontuj, prohlídni a najdi chybu.

mirda*

Měl jsem rozebrano,vše jsem umyl benzinem,odstranil stvrdlou vazelinu a znovu promazal.Zuby i palec jsou v pořádku ale nazkontrloval jse tu vůly palce jak píšete.Zkusím rozebrat znovu.Dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]