Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydrz rezervy, pneumatika

Od: rezerva odpovědí: 10 změna:
Ahoj, mám jakoby rezervu, náhradní kolo které je v aute asi od výroby 2003.
Je to ještě ok? Nikdy nebylo použito, má ještě ty sulinky na sobě :D.
Nedávno jsem menil kolo na jiném autě, které jsem pichl a chci mít jistotu no :D

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No já na jednom autě měl PLNĚ funkční rezervu ještě v roce 2007,kdy jsem auto prodal.bylo rv 1998,rezerva původní Michelin dodávaná výrobcem (PSA,identickou jsem měl totiž na dalších dvou modelech!).

hodnocení

2x

Vydrzi, ale je potreba se starat. Neni nic hloupejsiho, nez potrebovat vymenit kolo a zjistit, ze rezerva je prazdna a nemate jak ji nafouknout. A nebo, ze je zarezla, jak jiz psali jini.

Proto každé vozidlo, co přezouvám, či vyvažuji, musí rezerva ven a zkontrolovat.

Tak to jste dobrej *palec2* Za ta leta co jezdím, jsem nezažil, že by se v pneuservisu byť jen zeptali na rezervu. Takže jak jsem psal - už u novýho auta promažu závěs a kolo otočím tak, aby bylo ventilkem otočeno dozadu a pak stačí kleknout za auto a není problém zkontrolovat tlak v rezervě, evtl dofouknout.

hodnocení

1x

Rezerva vydrží dlouho. Není namáhaná vlivy vnějšího prostředí (UV záření, chemie).

Na autě jsem měl zimáky na dojetí. Tvrdý na kámen, ale vzorek zánovní a rezervu naopak hodně sjetou. Když jsem měnil zimáky za nové, chtěl jsem, aby mi přehodili jednu zimní místo tý sjetý rezervy. Chyba lávky - po vypuštění se ty "zánovní" kamenáče skoro sypaly. Ne na bocích, ale v drážkách dezénu. Stačilo sešlápnout bok vypuštěné pneu a problém se projevil v celé kráse. Tak máte námět, kam se podívat, když bude všechno na první pohled OK.

doplněno 03.09.20 20:08:

@mikihans: Pravda, ale takový auto jsem nikdy neměl, tak mě to nenapadlo. Ovšem při uložení zespoda bych se možná dřív bál koroze disku, než sežrání gumy.

No s tou chemií to tak 100% není, některá auta mají rezervu zespodu a je naopak vystavena všem sajrajtům na silnici :)

Copak koroze disku, ale já jednou píchnul - samozřejmě v zimě, v sajrajtu a zjistil jsem, že prostě zarezl totálně ten šroub, který drží celý ten koš s rezervou. No nemít sebou komplet vercajk vč dvou hasáků, tak jsem to nedostal. Od té doby - jsa poučen, pravidelně ten závěs promazávám grafitovou vazelínou *smich*

Jojo, na služební dodávce, tehdy 10 let staré, jsem měl problém závěs rezervy taky sundat, byl totálně zatuhlý šroub, který se v zavazadlovém prostoru musel povolit, aby koš spadl dolů. Naštěstí jsem měl celou plechovku WD-40 a nakonec se nechal postupným povolováním a utahováním přemluvit *smich*

"Není namáhaná vlivy vnějšího prostředí (UV záření, chemie)"

No vidíte, já mám rezervu venku na zadních dveřích, ničím nezakrytou, takže sluníčko má prakticky neomezený přístup. Je to možná ještě originál z roku 2005. Vzorek má dost tvrdý, ale zatím se nedrolí, ani žádné jiné příznaky stárnutí nejeví.

hodnocení

0x

Proč by nemělo být OK, jsou i startší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]