Nejste přihlášen/a.
Jaké aditivum nebo jako značku aditiva doporučíte do benzínového motoru bez turba obsah 1248 cm3?
Buď se koupí přímo na čerpací stanici benzin-směs (Benzina - Verva), nebo jak uvedeno samo-dávkovat VIF. aditiva.heureka.cz/...
Po 4 letech provozu po nastartování motor chcípal. Začal jsem nalévat VIF a po asi 8 plných nádržích vše napraveno. Údajně za to mohou eko-příměsi (biosložky) do benzínu. V podstatě díky biosložkám vzkvétá chemický průmysl a výsledek je na životní prostředí asi nula nic. Nyní nedávám a pokud se začne obnovovat problém, dávkuji VIF. Někdo střídá benzin, jednou s aditivem, podruhé bez.
Používám VIF. Snížení spotřeby nezaznamenávám, ale kamrádi opraváři motoráři raděj ať to dávám. Čistí se motor. Doposud nebyl žádnej problém, ani když jsem jezdil s ropákem ani teď.
Jednoznačně VIF. Motor čistej, kat i lambdy pořád původní, svíce ideální vzhled, na emisích prakticky ideální hodnoty.. Pozoruju i snížení spotřeby, o kolik těžko říct, ale pár deci to bude FF MK1 kombi 1,6 74 kW, dlouhodobý průměr 6,0, dá se i okresky za 5,0 (před používáním VIF to bylo průměr 6,5 - 7,0, pod 6,0 jsem se nedostal ani náhodou).
Dobrou zkušenost mám i s VIF do nafty. Rozhodně ani jedno není jen placebo a vyhozený prachy.
@gumidek tak klima žere víc.. a ta těžká noha je taky znát.. s ff2 hb jezdím normálně za 8, ale když chcu, zvládne to aji za 5,5... (benzín), což je ale pak o dost nudnější jízda než za těch 8 O
Gumid opravdu 6,0 a vůbec to neni ploužení, spíš normální jízda na limitech abych nepřišel o papíry Okreska stylem "ekorallye" se dá i za 5,0, ani tak to neni pomalu, ale průměr kolem 70 kmh. Sportovní jízda 10 - 12, to už je ale těžce o papíry
Nejsou to kecy ale kdykoliv předvedu, na nádrž ujedu 900km, obvykle tankuju po 700km - palivoměr na 1/4 nádrže a palubák hlásí dojezd ještě 200km..
Než jsem se s tim naučil jezdit, tak jsem se nedostal pod 7L Velký skok byly gumy, Nexen a Dunlop byl rozdíl 0,5L (fakt až o tolik, taky mě to překvapilo), další postupný snížení po dlouhodobý aplikaci VIF, zavaření trhlinky ve svodech, repas brzdičů - nový těsnění (starý už moc nepruží a neodtáhne desky od kotouče tak jako nový pružný).
Taky mi jednou v servisu odpojili snímač vyšlápnutí spojky a byl tam rozdíl ca 0,3 na 100 km - při brzdění motorem to nezavíralo vstřiky (si myslelo že je vyšláplá spojka a po zavření vstřiků by chcíplo...), s tím jsem jezdila ale jen chvilku než jsem si toho všiml. Bez palubáku si toho ale těžko všemneš (na palubáku vidíš že neukazuje nulu)
Používám tohle: autodily-pema.cz/...
a nemůžu si to vynachválit.. pocitově se ztišil chod motoru..
a i pocitově to líp jede
taťkovi sem ho koupil k vánocům a tvrdí, že mu klesla dlouhodobá spotřeba o 0,3l/100km - což je sice prd, ale na škodu to asi taky nebude...
VIF benzín nebo jen takuj na Benzině Vervu nebo EuroOil. Po zkušenostech jsou to paliva, které nesmrdí po petroleji či něčemu jinému a dobře čistí. Beru je i na čištění autosoučástek, tak vím. Máčím v tom často i ruce při takovém mytí a Shell je humáč. Nikdy bych z takovou zkušeností netankoval nic jiného do nádrže. Jen nouzově.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.