Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoradio na telefonování

Od: baterak odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

potřeboval bych poradit s výběrem obyčejného autorádia. Mám ho do jedničkové Octavie s normálními seriovými repráčku, takže nepotřebuji žádné extra výkoné s užásnými basy, atd. Jedná se mi ovšem o to, aby rádio mělo bluetooth a po spárování s telefonem na něm šly přijímat tel. hovory, ideálně aby se mi i na displeji rádia zobrazovalo jméno kdo mi volá (z telefonního seznamu mobilu) nebo u neuloženého kontaktu tel. číslo.

A hlavně, aby mě druhá strana dobře slyšela. Nemám problém přikoupit drátový mikrofon, který bych si vyvedl někde ke sluneční clonce. Co jsem se díval na rádia na internetu, tak se zabudovaným mikrofonem na předním panelu uživatelé psali negativní recenze, že je mikrofon slabý a druhá strana špatně slyší.

Měl jsem takové rádio o kterém píšu ve starém autě na Novém Zélandu a byl jsem mile překvapen. Bohužel si již nepamatuji značku ani typ toho rádia.

Samozřejmě potěší USB vstup na přehrávání hudby s flash disku a tudíž i možnost přečíst a listovat ve složkách, popřípadě možnost přehrávat hudbu z mobilního telefonu, který bych měl přes bluetooth spárován s rádiem. s Cenou ideálně do 2 000kč.

Děkuji za vaše rady a tipy ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vyhni se Sencorům a Blaupunktům. Je to hrůza.

Vybírej Alpine, Kenwoody nebo JVC.

Kvalita telefonování je +/- stejná.

doplněno 02.09.20 13:50:

Proto to píšu. Blaupunkt už není Blaupunkt co byl.

Blaupunkt (a i jiné známé kvalitní značky jako Nokia, šící stroje Singer ...) je prodaná značka od roku 2008 úplně jinému a asi nekvalitnímu výrobci Aurelius. S původními výrobky kromě názvu nemají nic společného.

hodnocení

0x

Mám tohle a je úplně dostačující. Mikrofon je součástí dodávky. Zde ti i poradí co je potřeba dokoupit pro daný vůz, aby propojení proběhlo bez problémů a vše pak fungovalo. Cena o málo vyšší, ale stojíto za to. Já ho mám přes dva roky a to jsem za něj dal ještě 5 tisíc.

hodnocení

0x

Pokud máte čas a auto-vrakoviště po cestě je řešení, jež jsem použil já u Renault-u. Zjistěte si, zda byly dodávány jedničkové Octavie s uvedenou funkcí a poptejte se na vrakovištích. Zpravidla cena ve stokorunách dle přímé dohody. Výhodou je, že vzhledově zapadne do palubní desky. Zdrojem mohou být e-Bazary / i-Bazary.

Sice pár stovek, ale nemáte jistotu, že bude plně funkční a že půjde ve vašem autě připojit tak, aby vše fungovalo (kompatibilita, propojovací kabely a konektory).

xenofob
hodnocení

0x

V O1 mám nejlevnější 1-DIN kenwood za 2 litry, bez cédéčka s usb výstupem a páruje se s 2 chytrými mobily, mikrofon je součástí balení

2din zbytečně zabírá místo na odkládání

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]