Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přední stěrače

Od: mara21® odpovědí: 6 změna:

Ahoj,mám problém s Škoda Fabia 1.Když zapnu přední stěrače na 4 stupeň to je nejrychlejší rychlost,tak mě okamžitě praskne pojistka.Kde může byt problém? V motoru stěraču,nebo v páčce na přepínaní rychlosti stěraču?Děkují moc.

doplněno 05.09.20 20:50:

Tak nakonec to byl ten motor.Byly stračně krátké uhlíky ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ja bych ten motorek vyndal rozebral skontroloval uvnitř kontakty,doběhovej kontakt a proměřil konektor vuči obalu motorku jestli to nejde o zkratu
A kouk bych jestli neni tuhej mechanismus stěračú
Napada jaka je hodnota tý pojistky co padá?
Jestli motor smrděl spáleninou něco tam je v háji
Mam pocit že pod tim převodovým kolem je taková zalitá krabička s elektronikou a neco v ni vodešlo
Řešení bude jinej motorek

asd1
hodnocení

0x

Zatuhlý tyčoví stěračů, motor stěračů, přechoďák někde v kabeláži = konektory, kostra apod.

hodnocení

Pojistku tam mám 20a tu žlutou.Tahla stěračů mám nový,motor stěraču jsem měl rozebraný vyčistěný promazaný,ale ten motor smrděl,jak kdyby se spaloval,aji divný zvuk vydává.Ale nejde mě do hlavý proč to jede na 1,2,3 rychlst uplně v pohodě,jen na tu 4 to palý pojistky.Kdyby to byl spalený motor,tak by to nejelo na žadnou rychlost ne?

olinl

Osobně bych zajel na blízké vrakoviště a zkusil bych si na místě zapůjčit funkční motorek z jiného autovraku a přehodit motorek jen na konektorech. Variantu odpojit konektor motorku a projet "čtvrtou" rychlost páčkou u volantu si určitě zkoušel.

hodnocení

0x

Bude to ten motor. Stačí, aby se vyjel komutátor a zkratovali se nějaká vinutí rotoru.

Fabia komplet motory stěračů ovládá z BSG. Páčka dává jen povel BSG.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]