Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opět nefunguje hlavní spojkový válec

Od: boban® odpovědí: 3 změna:

Píšu tu o hlavním spojkovém válci, co je přímo za pedálem spojky, mám vůz s verzí hydraulick.spojkového ložiska, tudíž bez pomocného spojkového válce.

Měnil jsem starý spojkový válec za nový, starý tam vydržel 18 let, nový, značkový vydržel asi 6 tisíc km. U obou se projevila závada stejně-pedál spojky šel sešlápnout hůř a hůř a drhlo to v oblasti tohoto válce.

Když jsem namontoval nový spojkový válec, tak jsem z hadičky spojky(vedoucí ke spojkovému ložisku) vytlačil kus gumy válcového tvaru, jednalo se o nějakou rozleptanou pryž, která ucpala spojkové potrubí a možná byla příčinou zničení původního spojkového válce. Samotné spojkové ložisko hluk nevydává a fungovalo bez nějakých zvuků naznačujících drhnutí.

Při montáži nového spojkového hlavního válce jsem si všimnul docela velké vůle v jeho uchycení v čepu pedálu(ložisko tam není, je to prostě udělaný na tření a já to předtím ani nenamazal) Tudíž asi při sešlapávání pedálu spojky nepůsobí síla na spojkový pedál v jeho podélné ose a dochází k postupnému ničení. Je tato vůle možnost ničení spojkového válce?

Takže počítám, že tento zánovní spojkový válec je taky mrtvý.

Vůz AR 159 1.6 TS

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Nejsou oba případy jen ucpaný spojkový potrubí? Tj. válec OK jen vedení ucpaný tou gumou (pak logicky nejde sešlápnout *smich*

hodnocení

@asd1
Ona spojka lze sešlápnout, ale těžce někdy lehčeji, ale už DRHNE, chod není plynulý.
Ale nakonec si myslím, ze ta spojka nepůjde vůbec seslapnout, tak jak to bylo u původní.
Nemám ponětí, kde se ten váleček naleptané pryže vůbec tehdy vzal. To je běžný, že takto zevnitř pryžové hadičky zpuchří?

hodnocení

0x

Ano, časem i brzdové hadičky zevnitř spuchří a mohou vytvořit chlopeň, kdy hadička propouští jen v jednom směru a brzda neodbržďuje.

Prevencí je výměna kapaliny v rámci 2 let pravidelně.

Hadičky mají životnost cca 10 let a pak je to otázkou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma spojkové ložisko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]