Nejste přihlášen/a.
Píšu tu o hlavním spojkovém válci, co je přímo za pedálem spojky, mám vůz s verzí hydraulick.spojkového ložiska, tudíž bez pomocného spojkového válce.
Měnil jsem starý spojkový válec za nový, starý tam vydržel 18 let, nový, značkový vydržel asi 6 tisíc km. U obou se projevila závada stejně-pedál spojky šel sešlápnout hůř a hůř a drhlo to v oblasti tohoto válce.
Když jsem namontoval nový spojkový válec, tak jsem z hadičky spojky(vedoucí ke spojkovému ložisku) vytlačil kus gumy válcového tvaru, jednalo se o nějakou rozleptanou pryž, která ucpala spojkové potrubí a možná byla příčinou zničení původního spojkového válce. Samotné spojkové ložisko hluk nevydává a fungovalo bez nějakých zvuků naznačujících drhnutí.
Při montáži nového spojkového hlavního válce jsem si všimnul docela velké vůle v jeho uchycení v čepu pedálu(ložisko tam není, je to prostě udělaný na tření a já to předtím ani nenamazal) Tudíž asi při sešlapávání pedálu spojky nepůsobí síla na spojkový pedál v jeho podélné ose a dochází k postupnému ničení. Je tato vůle možnost ničení spojkového válce?
Takže počítám, že tento zánovní spojkový válec je taky mrtvý.
Vůz AR 159 1.6 TS
Nejsou oba případy jen ucpaný spojkový potrubí? Tj. válec OK jen vedení ucpaný tou gumou (pak logicky nejde sešlápnout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.