Dobrý den mám octavia 1 r.v. 2003 s 1.9tdi 81kw a můj problém je takový, že auto nezrychluje jako kdysi a ztrácí na výkonu. Když jsem do kopce jel na 5 tak ještě přidávalo ale nyní mi rychlost prudce klesá, také při plném sešlápnutím plynového pedálu se auto strašně pomalý rozbíhá, ani otáčky motoru nestoupá správně spíše pomaleji než obvykle. Dnes jsem chtěl zkusit na jakou max rychlost se s tímto problémem dostanu no a ručička se těžko dostala na hranici 140 a rychlejší nešlo ... auto nedymí ale klidně to může být i zanesený EGR ventil. Také spotřeba dost klesla i při plném sešlápnutím plynového pedálu kdy se spotřeba při 5 rychlostním stupni nezvýšila více než 6,5l / 100 což je dost zvláštní ... za jakoukoliv rozumnou odpověď děkuji
Pokud by auto jelo a cestou přestalo jet a po té co by se vypnul a zapnul motor to zase jelo tak se jedná o standartní závadu těchto vozú de o zanesenou regulaci turba a je to na servis Pokud to nemá výkon furt šel bych cestou - vyčištění sacího koše pak nový palivový filtr A pokud ani toto nezabere šel bych po váze vzduchu Samozřejmostí je prohlídnout veškerý podtlakový hadičky zda nejsou zpuchřelí děraví
Ale prd. Když to nebude v nouzáku, tak se ručička nezastaví na 140, a když to v nouzáku bude, 140 to nedosáhne... Je to věštění z křišťálové koule. Jasně, může to být něco z toho, cos tam napsal, ale může to být také cokoli jiného. Prasklá hadice od turba, prasklý intercooler, přeskočený rozvoďák, natankovaná blbá nafta, gumový kobereček pod plynem, prostě cokoli, nemá to cenu řešit od stolu.
Ja netvrdim že je to zrovna tento problém ja to popisuju jako jednu z možností A pokud se děje to že to spadne za jízdy do nouze a po znovu natočení vozu to padne do nouze tak to děla přituhla regulace turba začne to tak že to delá jen někdy a postupně se to zhoršuje až tomu stačí malo a je to v nouzi Mam to samí auto a mam tudle zavadu už za sebou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.