Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otočený pylový filtr

Od: dexolus® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, dnes jsem měnil tátovi pylový filtr na autě a ten starý byl otočenej opačně než měl být. Byli tam šipky který směřovali jakoby ven místo dovnitř. Tudíž byl otočenej. Může mi někdo říct jakej je tam rozdil? Za celou dobu s tím nebyl problém a vše se zdálo že funguje jako vždy. Díky :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Některé mají hrubší a jemnější filtraci, tam to má logiku, jinak je to celkem jedno...

doplněno 28.08.20 21:05:

No, ono to může hůře těsnit a taky ten papír vytváří takové kapsy, které by se měly nafukovat jednou stranou, ale pokud to na něm není vidět, že byl obráceně, nic se nestalo...

hodnocení

Takže tady je to jedno? Byl to jen takovej ten klasickej papírák. spíš mě zmátlo že měl ty šipky tak se ze zvědavosti ptám :)

koleso
hodnocení

0x

Když se na ten fltr podíváš, tak krajní vlny jsou obě stejně a mají být otočeny proti směru proudu vzduchu aby je vzduch tlačil do stran a neobtékal okolo nich. A přesně v tomhe směru ukazuje ta šipka. Když si tuto poučku zapamatuješ, tak už tu šipku ani nemusíš sledovat, protože obecně to tak je na všech autech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]