Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší obytné auto

Od: autak odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny karavanisty. Nadchnul jsem se pro cestování obytným autem. Neustále dokola si půjčovat v půjčovně není moc ekonomické. Na nové nemám, zánovní jsou také dost drahá a tak bych se chtěl zeptat jestli by se mohlo vyplatit koupit nějaké starší s rokem výroby < 2 000. Na silnicích jich vidím ještě hromadu a svým způsobem se mi líbí, že to není plné elektroniky jako současná obytná auta. Navíc se dají pořídit za slušné peníze, ale zase mám strach abych to pořád neopravoval. Má někdo zkušenost s něčím podobným? Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Obytná auta z přelomu tisíciletí mohou být pořád klidně za půl milionu a budou to kasičky. Myslím si, že pokud netrávíte v karavanu každoročně aspoň celé léto, tak se to nevyplatí.

autak
hodnocení

No některá se pohybují i výrazně pod půl mega. Když už bych to auto měl, tak bych v něm byl co nejvíce od jara do podzimu. Ale jelikož se v autech moc nevyznám tak se proto ptám jestli když bych sehnal např. auto od jediného majitele s nízkým nájezdem, tak jestli je šance, že by o ještě chvíli sloužilo. Přeci jen do těch aut se dávaly motory bez kurvítek apod.

joudic*
hodnocení

0x

vyrobte si ho sam z L4H2 nebo L4H3

autak
hodnocení

O tom jsem také přemýšlel, ale i když jsem kluk z vesnice, tak nemám potřebné vybavení ani zkušenosti. A nechat si někde udělat vestavbu, tak to přijde pomalu na víc jak celé auto.

joudic*

v tom pripade si muzete snit dal

kare
hodnocení

0x
Pozor na korozi :)

hodnocení

0x

Místo karavanu jsem koupil obytný přívěs. Domnívám se, že starší auto bude opotřebené, jedině výhodná koupě.

anoano
hodnocení

0x

.. v roce 2014 jsme zakoupili obytný Ford Tranzit r.v. 1995 za 180 TCZK. Je to klasika s motorem 2,5 D. Investice do vozu pouze běžná údržba. S autem jezdíme převážně v ČR, ale bylo i u moře v Chorvatsku. Mechanicky vždy bez problému. STK bez větších příprav vždy ok. Letos výměna/ oprava plechařiny - prahy, blatníky a lemy. Myslím, že auto v pohodě další roky vydrží. Zůstatková cena nyní, odhaduji 100 - 120 TCZK. Nám se vyplatilo.

Starší obytné auto

xenofob
hodnocení

0x

je nutné pořídit si auto v dobrém technickém stavu, s jasnou servisní historií a budete pak vedet co vas čeká...jake opravy a vymeny...co je na tom nepochopitelneho? Kdyz si koupite auto pred velkym servisem, ceka vas velky sevis, kdyz si koupite auto s pocinajici korozí blatníků a práhů, ceka vys jejich vymena...kdyz si koupite bourane špatně opravené auto, čeka vás bůhvíco...

nechte pokazde auto důkaldne prophlednoput automechanikem a když neco važneho najde, jdete od toho pryč...pořitejte s tim, že v dnešní dolbe je z 10 nabizenych ojetych aut vetsi polovina problematicka tak ten vyber muze chvilu trvat

na druhou stranu obytky maji najeto o hodne mene nez nakladaky jezdici na stejne podvozkuproto i starsi auto muze byt jeste v dobtrem stavu muze sloutit spolehlive dalsi leta

hodnocení

0x

Taky mě to hlodá. Chtěl bych plecháče dodávku a udělat si to uvnitř sám.

Nemá cenu kupovat vybydlenou herku a stejně vše přestavovat. Navíc do starších teče a mají trámovou konstrukci. I starší přívěsy jsou ze dřeva a plastu. Tak na to pozor.

Proto moje úvaha je, že chci plecháč a navíc z venku to nebije do očí, že je to obytné.

...

V některých městech mají obytná auta zákaz parkování od do (večerní a noční čas)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]