Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota motoru

Od: krakonos* odpovědí: 3 změna:

Hadice je sice od oleje,ale asi propouštět olej nebude,ten na ni kape z něco jako příruby(není to vidět celý)co je přišroubovaná na bloku.Nacpal jsem mezi tu hadici a tu "přírubu"hadr a olej zatím nekape-vsakuje se do toho hadru.Ale nyní se mi zdá,že se motor od studenýho startu dostává dlouho na provozní teplotu.Je to asi tak po 5 km.A to jezdím až odpoledne,kdy už je celkem horko.A když už jsem na teplotě,žádný pohyb ručky teploměru nepozoruji,podle mne je termostat seklý a otevřený.A po studeným startu a po 5 min.běhu motoru(při 1500ot.)je teplota 40 st.,horní hadice k chladiči má teplotu stejnou,ale chladič už je studený.Podle videa(

je termostat na tý druhý hadici,co jde na spodní nátrubek chladiče.Jak to může fungovat,když to není napojený někam na hlavu motoru?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Termostat jen uzavírá vodu. Je jedno, kde ji zavře. Voda mírně prosakuje termostatem stále (je tam tuším malá dírka). Naftová 1.9TDi Octavia nebo Golf (rotačky) to mají taky tak řešené.

krakonos*
hodnocení

Tak jsem se rozhodl,že se mrknu na termostat,jestli je za studena otevřený,ale nenašel jsem žádný šroub,kterým bych vypustil vodu u Sorenta 2,5CRDi,r.v.2002.Mám stáhnout hadici ze spodního nátrubku chladiče?Díky za odpověď.Zkoušel jsem to sespodu fotit,ale nejsem s autem někde na nájezdech,a fotky jsou moc zblízka. Ivo.

asd1

Je to jedno, když neni vypouštěcí šroub tak sundáš hadici.. Nebo sundáš jen termostat, pak to nevyteče všechno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]