Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám dělat řidiče na svatbě. Kolik si účtovat?

Od: radex odpovědí: 33 změna:
Ahoj, mám Fabii lll 1.4TDI 77kw. Mám v noci kamosovi rozvazet hosty domu, ale vůbec nevím kolik si mám říct. (Mám si potom říct o peníze)

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

U kámoše bych si řekl max za naftu.

hodnocení

5x

Buď nic nebo si nechat proplatit palivo.

hodnocení

5x

Absolvoval jsme 2 svatby kamarádům a nechal jsem si proplatit jen palivo.

Před svatbou jsem si natankoval plnou nádrž, po svatbě jsem dotankoval opět do plna, účet dal kamarádovi a ten proplatil a byl klid. Na svatbě jsem měl samozřejmě konzumaci jídla a pití grátis.

Žijeme v 21 století ale jsou chvíle kdy peníze nejsou to hlavní. kamarádství je kamarádství.

Nic méně někdy bývá svatebním hostům jaksi nevolno což může způsobit v interieru auta celkem problém. Takže i na toto je třeba myslet.

Ano, to je muj pohled.
Kamaradka to udelala jeste tak, ze necgala sve auto, kterym se jezdilo. Ridis mel jidlo, piti...platbu mezi kamarady nechapu.

berger*
hodnocení

3x

Tedy,pánové,zavidím vám takové kamarády,pro které pracujete zadarmo. Ano,je to práce,vpodstatě taxikařina. Já už se vyškolil,párkrát jsem hodně dobrým kamarádům /jsem si myslel/ podobně pomohl a když jsem potřeboval protislužbu,měl jsem smolíka. Od té doby nepomáhám,byl bych ochoten to udělat,za mou běžnou hodinovou sazbu plus palivo. Pokud by to auto bylo mé,ještě bych přihodil. Pokud by se to nelíbilo,jezdí taxíky... Pro tazatele,dělám za 350 na hodinu.

berger,

zavidím vám takové kamarády...

Je třeba si správně vybrat.

berger*

Milancukar,ano,ale to se mi nedaří. A už ani nevybírám,je to jednodušší. Mám smečku psů,těm se dá věřit a jsem spokojen...*tanec*

Tak je to OK, když ale já vidím psa, přecházím na druhý chodník.

U Jorkšíra taky? Pes je přítel :) (pokud je vychován a není agresivní - respektive vychován k agresivitě majitelem).

Omlouvám se, nevím jaký je to pes.

Všechny psy, dokonce i zákazníky se psem neobsluhuji.

Taková uštěkaná malinká potvora :).

Mě osobně vadí nevychovaní a svéhlavý psy, kdy je už z dálky evidentní, že je majitel nezvládá. To pak přejdu taky, jako Vy :).

berger*

*smich*,njn. Je u nás prodejna,kde prodávají lamino,panty,šrouby atd... Rád tam chodím,za pultem je s majitelem chodský ovčák. Žere šroubky,které spadnou na zem.*smich2*. Ne majitel,ten pes. Ale to už jsme dost mimo téma...

berger, tak tam bych chodil klidně k vůli němu (psu) :-D

txx
hodnocení

3x

Když je to kámoš, tak je blbý si o něco sám říkat. Kámoš to určitě nechce zadarmo a sám se svámi určitě vyrovná.

Přesně tak, komentář že "za 350 na hodinu" bych se styděl prezentovat...

hodnocení

3x

Některé zdejší odpovědi mě šokují *sok*. Asi mám jiné představy o kamarádství...

Pokud bych byl pozvaný na svatbu, kamarádovi bych jezdil samozřejmě zadarmo, pokud ne (dělal bych pouze šoféra), nebo by to byly delší trasy, tak dejme tomu za náklady na palivo. Hanba by semnou mlátila o refíž, kdybych si měl říct o 350 Kč/hod. A to mám spotřebu značně vyšší, než Fabia.

doplněno 01.09.20 17:24:

ladis - Jistě, ale ne každý musí na svatbě pít alkohol. Tazatel třeba může být abstinent, nebo třeba z nějakého důvodu pít alkohol nechce, či nemůže a v tom případě mu nic nebrání hosty rozvážet.

Z dotazu mám ale taky dojem, že se nejedná o kamaráda, ale o "pouhého" známého. V tom případě je samozřejmě všechno jinak.

ladis*

Kdybys byl pozvany na svatbu, tak bys tam tezko delal taxikare (nemohl bys ani pit), vychazeje z notace dotazu jsem predpokladal, ze kdyz se tazatel pta na cenu, tak asi to neni kamos ale znamy a tazatel zadarmo jezdit nechce a jen nevi, jak ferove urcit cenu.

Kapisto?

ladis*
hodnocení

2x

O peníze anebo o způsob výpočtu si řekni předem, pokud nechceš přijít o kámoše :) Takové to "pak si řekni"nemusí dělat dobrotu :)

Buď je to dobrej kámoš nebo je to jen známej?

1) Můžeš buď si vzít jen za palivo. (Jednoduše natankuješ doplna před a pak po a dáš mu účtenku)

2) Nebo můžeš vzít za palivo i za opotřebení auta, což je aktuálně 4,20 Kč/ km (plus palivo) dle podle § 157 odst. 4 zákoníku práce portal.pohoda.cz/... (jednoduše si zapíšeš km na začátku a na konci a + bod 1)

3) nebo si řekni o pětikilo nebo litr jako fix a pokud je to pár lidí a pár km, tak mu jezdi zadarmo jako svatební dar a něco projez na hostině...

My nevíme, o kolik jízd a o kolik km se jedná... normálně taxi (4 lidi) jezdí ve městě třeba za 100,- fix (jedním směrem se 2 zastávkami), případně taxi jezdí od 15 Kč/km, pokud tě zajímá tohle (ale v tom nejsou započtené prostoje).

dusger*
hodnocení

2x

Taky se tomu divím. Mezi kamarády si nezištně pomáháme, jednou já jemu, později on mně, třeba i mnohem víc. Předpokládám pár desítek kilometrů po okolí. Pokud se ale jedná o profesionála, tak by k tomu měl mít lepší vůz, myšleno spíše větší a pohodlnější.

hodnocení

1x

Celý večer v pohotovosti, ožralí pasažéři... Já bych se nebál říct o litr plus palivo cca. Samozřejmě to dojednat předem. Jestli je to kámoš, tak vám to klidně dá. Já bych to kámošovi za takovou službu dal a kecy, že to nemuselo bejt bych nepřijal. Neděláte to jen pro něj, ale zejména pro ty jeho hosty.

berger*
hodnocení

1x

Asi jsem pár lidí podráždil.:-D. Mohu to vysvětlit. Pár let jsem strávil za volantem dročky,takže mám představu,co odvoz hostů ze svatby obnáší. A mezi dročkáři jsem měl pár "dobrých" kamarádů,jsem si myslel. Změnil jsem práci a bydliště a občas,často se stávalo,že jsem taxíka potřeboval. Volal jsem ty kamarády,nemuseli zapínat txmtr a vždy,bez výjimky vždy,jsem zaplatil o své vůli více,než kolik by to stálo. Důvod je jednoduchý,za dobrou službu dobře zaplatím. To proto,až budu příště potřebovat,nebudu čekat,až odvezou lukrativní zákazníky. Pojedou pro mě rovnou.

Jeden z nich se před dvěma lety narychlo ženil. Koupil byt,peníze moc nebyly. Prosil jak mýval,ať mu s tím bytem pomůžu. Zastavil jsem své zakázky a makal u něj,zadara,jen za matroš. Plán byl,až se usadí,zavolá mi a pomůže na mém baráku. Od té doby se neozval... Volal jsem mu,když mi hořel termín v práci. Chtěl vědět,kolik mu dám za hodinu. Pak mi řekl,že se mu to nevyplatí,na kamionu si vydělá víc...

A k té svatbě - pokud je třeba rozvážet hosty,bude asi rozpočet velkorysý a těch 350 na hodinu se ztratí. Byl by to čas,který bych nemohl trávit s přítelkyní a psy a takový čas je pro mě drahý...

Na druhou stranu,hanba by mě fackovala,kdybych takovou akci pořádal a šoférovi nechtěl zaplatit...

Máme stejný názor a i zkušenost. Už jsem všechny tyhle rádoby kamarády odřízl a mám klid.

No jo, tím se to vysvětluje. Celý problém je v rozdílném výkladu pojmu "kamarád". Já si pod tím pojmem představuju někoho naprosto jiného, než Vy. Kamarádovi jsem připravený podle svých možností kdykoliv a jakkoliv nezištně pomoct. Nepřemýšlím o tom, jestli mi to kamarád někdy a jak vrátí. Kamarádství musí být oboustranné. S trochou nadsázky je kamarád za kamaráda ochotný i ryskovat život. Lidé, o kterých se zmiňujete, mají do opravdových kamarádů hodně daleko.

Mimochodem - jako bývalý profesionální taxikář byste snad mohl vědět, kolik si účtovat. Proč se na to ptáte laiků na Internetu?

berger*

Magdone,já se neptal,ptá se někdo jiný ;). Jak jsem psal výše,takové kamarády závidím,v mém okolí jaksi nejsou. Také si tak trochu myslím,že hodně dobrý kamarád by na té svatbě pařil,ne dročkařil...

berger - No jo, sorráč - to mi trochu uniklo *hi*. Váš příspěvek je formulován tak, že vypadá jako vysvětlení tazatele.

pet32
hodnocení

0x

Domluvte se předem, můžete jim to dát jako svatební dar, ale jestli chcete peníze, řekněte si o ně.

doplněno 27.08.20 16:57:

Tak si řekněte o peníze, já jsem pro bratra na svatbě, taky rozvážele, ale já byla i host, tak jsem nic nechtěla. Vy budete jen rozvoz, tak si domluvte cenu, palivo + kolik chcete. Nebojte se ozvat.

radex
hodnocení

Já ale nebudu na svatbě jako host. :D :)

... a to vadí? Host nehost.

Buď si nech zaplatit palivo a nebo mu to udělej grátis jako dar nebo příště on něco jako protislužbu.

Pokud nejsi host, tak proč mu to děláš mimochodem? To si tam jen slouha a nemůžeš ani nic sezobnout z hostiny? Divný přístup kámoše, že nejsi host a divný přístup tvůj, že jsi tak objetavý.

...

Nebo to víc rozepiš...

radex
hodnocení

Tak ona ta svatba je spis taková velká rodina. A mě o ten rozvoz poprosil jen. Ale asi jako jo, možná tam budu moct i něco snist. :D

Chceš pro kámoše vozit ožraly ze svatby? ANO/NE

Chceš po něm peníze za naftu? ANO/NE

Vadí ti, že nejsi host? ANO/NE?

Jaký máš celkový pocit a co vlastně stále řešíme? Příjde mi to velice jednoduché. Navíc nevidíme, jaký máš dobrý či špatný vzath, jak dlouho se znáte,atd... zda mu nejsi z minula dlužen a tímto by jsi se vykoupil...

To je přeci na tobě, nebo ne?

hodnocení

0x

Není kámoš, jako kámoš.

Já bych si nic nevzal, se slovy "někdy na oplátku"

Pokud něco, tak jen náklady na palivo. Takto beru svoje přátelé na dovolenou, zaplatí jen poměrnou část benzinu, parkovného, dálniční poplatek. Náklady děleno 4.

hodnocení

0x
Dobrému kamarádovi max za náklady. Nicméně zvažte, jestli to chcete opravdu podstoupit se svým vozem. Kámoši nekámoši - ze svatby člověk vozí převážně ožralce, což má svá úskalí.

hodnocení

0x

Slušelo by se 1000 Kč plus palivo, bohužel i provoz auta něco stojí nejen benzín.

Osobně mám rád, když se účty vyrovnávají hned a ne nějaký to "někdy příště" Ne všichni, ale mnoho jich na to, že pro ně někdo něco udělal zapomene. Nebo spíš jakoby zapomene *smich*

líbí se mi tahle odpověď:

Neděláte to jen pro něj, ale zejména pro ty jeho hosty.

Pokud by hosté za něco stáli, tak každý něco dá. Osobně bych se nenechal odvézt od někoho a říct mu jen "dík za odvoz".

Jestli jsi movitý člověk, tak jen benzín. Holt peníze jsou zatím ještě potřeba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]