Nejste přihlášen/a.
Prosím o názor ty, kteří těmito auty jezdí, nebo s nimi mají zkušenosti.
Plánuji pořídit mladší vůz než mám teď, řekněme okolo r.v. 2013-2015 určitě s automatickou převodovkou. V hledáčku mám:
Citroen C5: láká mě hydropodvozek, pohodlí, vzhledově se líbí mě i manželce, řekněme, že je to emočně náš favorit. Bohužel jsem na FB ve skupině o C5 a když čtu co tam kluci řeší a kolik to stojí peněz mám z toho auta docela obavy.
Octavia III: Ženě se líbí, mě ne. Jel jsem párkrát v OII, má docela tvrdý podvozek, ne moc pohodlné svezení. Auto, ve kterém jezdí polovina republiky. Na druhou stranu budou ND za rozumnou cenu a opraví to nejspíš každý garážník. Bohatý výběr ojetých vozů. Prostě volba z rozumu.
Superb II: Mě se líbí, ženě ne. Oproti Octavii podle mne hezčí interier, větší vůz. Díly budou asi o něco dražší než na OIII. Nyní mám Passat B5.5 tedy Superb II by byl rovnocenný mladší nástupce (Passat z těchto let se mi nelíbí v interiéru).
Volvo V60: Nemám žádná zkušenost se značkou, v podstatě jsem jen přečetl pár testů a nevypadá to zle. Kolegyně z práce má v rodině více kusů a všichni jsou spokojení.
Ještě dodám, že autem se bude jezdit denně do práce (10 km jedna cesta přes město), občas nějaký ten výlet cca. 100 km jedna cesta. O vozech z výběru jsem už něco pročetl, osobně bych se přikláněl k převodovce Aisin (C5, V60) prý je uživatelsky příjemnější než DSG ... Ovšem nemám informace jak jsou na tom jednotlivé druhy s poruchovostí, cenou a dostupností případného servisu...
Díky za vaše zkušenosti.
Nejdřív si ujasněte velikost. Ta oktávka je o třídu níž oproti ostatním. Superb by šel. S Citroeny a Volvy nemám zkušenost. Ale přidal bych ještě Mercedes W204 (třída C). Bude za podobné peníze a má solidní automat.
Mercedes byl také původně ve výběru, ale odradila mě zkušenost známé - její dcera si dala Mercedes A do značkového servisu - cena opravy odpovídala ceníku MB, ale vzhledem k závažnosti opravy byla dost přemrštěná. Když se dcera při přebírání vozu podivila kolik má za opravu zaplatit přejímací technik jí řekl, že si neměla pořizovat Mercedes, když nemá na servis ...
Z tohoto důvodu jsem z výběru vyřadil všechny řekněme "prémiové" značky (nekupuji si auto kvůli sousedům). Díval jsem se i po Accordu, Avensisu, A4, MB C či E, ale nerad bych platil přemrštěnou cenu za díl ve značkové prodejně, který se nedá sehnat v druhovýrobě.
Protože Áčko a Béčko dřív měly specifickou konstrukci (sendvičový podvozek), kvůli kterému musí i při banálních úkonech motor ven. Prostě pod kapotou není místo na práci. Céčko už je "normální" auto s náklady srovatelnými s oktávkou a poradí si s ním každý servis.
Jestli máte u C5 obavy z cen servisu tak si Volvo rovnou škrtněte. Ovšem nevím jak moc si pomůžete u Škody proti C5, protože tu vám taky zadarmo nikdo neopraví a navíc má DSG což může být dost kasička
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.