Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč cuká po výměně svíček?

Od: repe odpovědí: 14 změna:

Nechal jsem v autě vyměnit svíčky a od té doby auto někdy při řazení trochu cukne( škubne), dřív to nedělalo.

Čím to může být? Je snad auto citlivější po výměně svíček, nebo je to další problém?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejdřív se ptejte diagnostiky...

repe
hodnocení

Ta nic neukázala, auto ale cukne jen někdy, není to pravidlo.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

otazka je jestli je dany spravny typ svicek, jestli neco neposkodili pri vymene, kabely, civka apod

hodnocení

0x
Koukni jestli maš dobře nacvaklý kabelý nebo zapalovací moduly na svíčkách dle toho co tam máš

fik
hodnocení

0x

Možností je víc-nevhodné svíčky pro tvůj typ auta nebo mechanické poškození svíčky. Osobně jsem zažil,joudovi spadla svíčka na zem,elektroda se ohnula,tím pádem měla svíčka daleko měnší elektrodovou vzdálenost a taky to cukalo. Stačilo vyndat a s pomoci listoměrky nastavit správnou hodnotu,bylo po problému.

Může být poškozený kabel(pokud jsou) nebo třeba konektor na zapalovací lištu.

xenofob

případně nějaká chyba mezi sedadlem a volantem

tebi
hodnocení

0x

Občas nám to dělá, máme auto na plyn.po diagnostice je to ok. Co třeba zanesené vstřikovací trysky?

jabraka*
hodnocení

0x

Kromě typu svíčky se kontroluje i vzdálenost elektrod svíčky.Elektrody se nastaví pomocí měrek.velmi jednoduše.

JABRAKA

vernon
To už se u moderních svíček nedělá. Někdy to ani není možné (tříelektrody).

hodnocení

0x

Špatné svíčky.

Většinou to dělají Škodovky, když nemají VW AG svíčky nebo Championy.

Fordy to taky dělají, když nemají svíčky Motorcraft. Ty jsou na to nejháklivější.

Jestli jste tam nerval Brisky nebo Bosche, tak není divu. Jsou jedny z horších.

doplněno 26.08.20 18:09:

Nedávno jsem je vytáhl z Focuse, kde mě motor neochotně startoval a nechtěl moc za plynem. U MPi Felicie mám nejlepší spotřebu s RC89PYC Championky a s Boschky jsem po 8l/100 nešel.

zrovna s Boschkama osobně problém nemam :)

asd1

Zrovna Motorcraft vyrábí Bosch *smich*

Jak píše Juraj - nevhodný svíčky, špatně nastavenej odtrh, při výměně poškozený kabely/ cívka. Nebo se dělalo ještě něco dalšího, např. při výměně filtru se dostal binec za filtr a jsou přicpaný vstřiky..

vernon
Brisky jsem měl v šestiválcovém BMW a žádný problém. Najely 40 000 km...

Taky asi Bosche Fordu chutnaj :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]