Nejste přihlášen/a.
Zdravím, lze pojistit odtah vozidla do mého servisu (nikoliv nejbližšího) v případě poruchy u vozidla staršího 10 let? Mám vůz Škoda Octavia, který nadále nebude servisován autorizovaným servisem Škoda. Tedy nějaká záruka mobility atd padá. Jezdit ale bude celkem často po celé republice. Existuje nějaká možnost extra pojištění odtahu v případě poruchy přímo do mého servisu, bez ohledu na to jestli je využíván autorizovaný servis? Nebo to je utopie? Máte s tím zkušenosti?
Samozřejmě to jde - sám mám Citroena z roku 2003. Jen to není zadarmo, ale ve výsledku se to vyplatí. Kde to máš servisované je naprosto irelevantní, to nikoho nezajímá.
Běžné asistenční služby nabízejí odtah do nejbližšího servisu z finančních důvodů - na odtah máte ve smlouvě limit několik jednotek tisíc korun (a zjednodušeně se počítá 1km = 50Kč). Pokud si ale sjednáte nejvyšší stupně asistence - typicky ČSOB "Bez Limitu" nebo Generali "Pohoda Extra" tak odtáhne prakticky kamkoliv (tedy, směrem domů, ne na druhý konec Evropy), cílový servis se s asistencí bez problémů domluví.
Informace se na Netu hledají veslmi složitě, já vycházím z osobních zkušeností a z toho co doporučím klientovi (tedy dle informací ve smlouvě, v pojistných podmínkách, asistenčních příručkách a podobně). Cena není nijak závratná, záleží samozřejmě na ceně vlastního produktu, ale také na uplatněné obchodní slevě na celou pojistku. Jen orientačně - například za tu Generali jsem před několika lety dal 590 za rok, teď to mám u ČSOB trohu dráže - cca 970Kč. Je doufám jasné, že tyto asistence jsou součástí pojištění povinného nebo havarijního. Samostatně to lze sjednat u jiných firem - například ÚAMK nebo Europ Asistence. Jaké mají podmínky do detailu nevím, mohou ale být problémy se starším autem nebo se vzdáleností odtahu. Cenově vycházejí také dráže, cca 1300Kč.
Nejlépe bys udělal kdybys pořádal o pomoc nezávislého pojišťováka, už jsem proto, že ne každá pojišťovna takový asistenční produkt má.
nejlepší podmínky má kooperativa, omezení počtem kilometrů / gobal asistan/ nemusí někou vyhovovat, pokud jezdí dál / balkán atd)
No vidíš, a právě Kooperativu bych pro větší nároky nedoporučoval. Mají systém asistencí šíleně komplikovaný a nepřehledný. Před lety to měli jednoduché a výhodné - oproti některé konkurenci, která například neřešila problém do 17 km od bydliště.
Jestli pak je to přes Global Asistence nebo přes jinou - to je úplně lhostejné, záleží jenom na tom co je ve smlouvě. A ve výledku si asistenční služby vzájemně vypomáhají podle volných kapacit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.