Nejste přihlášen/a.
Zdravim a prosim o nazory.
Jake jsou podle vaseho nazoru / zkusenosti lepsi zadni dvere u osobnich dodavek. Jednokridle vzhuru nebo delene do stran? Do stran jsou vetsinou priplatkove, takze bych predpokladal jakoze lepsi, ale me prijde tak nejak intuitivne lepsi vyklapeci vzhuru - muzou fungovat napr. jako strecha pri desti. Jaka je vyhoda dveri do stran?
Je snad takovy opruz je otvirat a zavirat? Asi je za nima potreba vic mista na otevreni?
Jsou ty do stran k necemu skutecne dobre?
Pouziti predpokladano z 99% pro osobni prepravu a naklsdku a vykladku beznych zavazadel.
Dik za nazory.
Musíš si uvědomit, že dveře vzhůru opisují velký oblouk. Nesmíš parkovat blízko zdi zadkem auta a nebo mít velký přívěs. Za deště při zavírání takových dveří ti voda steče ve velkém množství na hlavu.
Mám raději křídlové, kdy si otevřu klidně jedno křídlo. Navíc je to pohodlnější manipulace u malých vanů a minidodávek.
Neviděl jsem sanitní vozy, které by měli výklopné dveře (leda Š1203), takže to dle mého tak pohodlné nebude.
Preferuji otevíravé vzhůru. Mám dva důvody - když je otevřu,vidím dobře i malý vozík při couvání.... A hlavně,když je špatně zavřu,nic moc se nestane,na prvním hrbu docvaknou. Už jsem viděl pár skříňových náklaďáku,kterým za jízdy dveře otevírané do boku vlály směrem k chodníku. Dostat dveřma pohlavek bych asi nechtěl.
Já jsem důkladně vyzkoušel obě varianty na spoustě aut, v současnosti jezdím Partnerem Tepee, který má dveře vcelku otvírané nahoru. Předchozí Partner měl dvoukřídlá vrata - to bylo mnohem lepší.
Ona popisovaná ,,stříška´´ má svůj půvab možná pro trpajzlíky, kteří pod ni vejdou vzpříměně, já mám otevřené dveře přímo proti nosu. Krom toho - na co stříšku, když jen potřebuji vzít v autě např golu? Přece nebudu stát za autem půlhodinu a dumat o nesmrtelnosti chrousta. Musím však přiznat, že francouzští soudruzi se zamysleli a nepohodlné otvírání celých dveří vylepšili výklopným sklem v nich .
,Každopádně se mi dvoukřídlá vrat lépe a rychleji otvírají, jsou velmi praktická, když potřebuji do auta naložit něco těžkého - typicky třeba těžký elektromotor. Mají jedinou chybku - zadní okno je dělené a příčka je přímo uprostřed, což mírně zhoršuje výhled vnitřním zrcátkem, ale to mě, který je zvyklý jezdit i s plechovými dodávkami bez vnitřního zrcátka , vůbec nevadí.
A není to jen o Peugeotu - stejné to je u Caddy - tam jsou výborné asymetrické zadní vrata, totéž u Vita - dvoukřídlovky mě přišly mnohem použitelnější, stejně u Transitů.
Prostě řečeno - současný služebák už dosluhuje , má přes tři roky, příští si vymručím jedině s dvoukřídlými dveřmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.