Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání do volantu

Od: simon* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,Poslední dobou řeším klepání do volantu při vyšších rychlostech (100km/h+). Volant klepe ikdyž se vyšlápne spojka, geometrie je nová, kola jsou vyvážená, když se auto zvedne a zkusí se vůle kola tak všechno v pohodě.Klepe to jak do volantu tak i do pedálů. Někdy bych řekl že to je i slyšet. Napadlo mě ještě přehodit přední kola za zadní a když jsem vyměňoval tak jsem narazil na toto - viz video

. Dělá mi to jak levá tak pravé kolo. Jen se chci ujistit zda-li je to normální nebo jestli je to to, co hledám.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vůle na tisícihranech osazení poloosové hřídele. Hřídel je jen vsazená do převodovky a do náboje je ještě pojištěná maticí.

Můžou být i vůle v samotných kloubech.

Musíš dát na přechody těchto spojů ruku a pomocník ti bude cukat.

Jinak ten diferák, jak píše dabel.

simon*
hodnocení

Zrovna na téhle straně byl kloub měněn i s poloosou nějak 3 měsíce zpátky takže snad doufám že by to dělat nemělo. Ono ani moc není pořádně poznat od kud to klepání jde, někdy to dělá v zatáčce, někdy ne, někdy to klepe z práva, někdy z leva, tak nějak prolejzám auto a zkouším co to může být.

kare
To není Favorit,
Golf 4 má unašeče na převodovce...
Jinak souhlasím a pomocník není třeba, člověk má většinou dvě ruce.

kare, jo vlastně, sorry. Jsou tam unášecí příruby. Takže spíš samotné klouby nebo ten diferák.

Klouby jsou jaké značky?

simon*
hodnocení

Jeden kloub je od Spidanu, druhej jsem ještě neměnil, co jsem ho zkoušel (podle všech možnejch testů a návodu jak vyzvoušet kloub a ložisko) tak nic necvaká, kolo nemá vůle, manžeta není prasklá. Můžu to zkusit ještě nějak pořádně zkontrolovat, ještě zkontroluju ty tyčky řízení ale ty mám dojem že se taky dávaly nový. Už toho moc jako není co by to mohlo dělat.

hodnocení

0x
Neni to nákej koncern o obsahu 1.6 benzín?
Tam odcházej převodovky trhaj se nejty na diferáku taky už to mam na přítelkyni voze za sebou
Pokud při jízdě povolíš plyn škubne to autem?
simon*
hodnocení

Je to Golf IV, r.v. 2001, 1.9 TDI, 110KW. Auto necuká při sundání nohy z plynu necuká ani nic podobného, jediná ta věc co má teď dělá starosti je to klepání do volantu a nějak potřebuju vyškrtat věci co by to mohli být.

Nejsou v haji tyčky řízení?
Vem za ně od sebe k sobě jestli neucejtíš vúli
simon*
hodnocení

Tak tyčky jsem zkusil a nakonec to asi bude poloosa. Pokud se nepletu tak by neměla mít vůbec žádnou vůli že? Co jsem zkoušel tak jedna se ani nehne, ani do stran ani dovnitř ale ta druhá se hýbe trochu do stran (lehce se pootočí) a lze jí trochu povysunout. Takže předpokládám že to je ono.

hodnocení

0x

Zdravím,měl jsem podobný problém,jak ty a nakonec to byly tyčky řízení ko.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]