Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovoz vozu z Rakouska

Od: zajda888® odpovědí: 13 změna:
Hezký den,
prosím místní znalce z oboru, aby mi polopatisticky vysvětlili, co obnáší dovoz vozu ze zahraničí. Nějaké články jsem už přečetl, ale vesměs se jednalo o dovoz benzínovych aut.
Takže, kamarád mi nabídl Fabii 1,9 SDI rok 2003,asi 47 kW, takový spořínek, má platnou technickou. Takže,když mi dá nějaký papír, že nejedu s kradenym, můžu s ním po vlastní ose dojet do Česka? Za týden se budu vracet do Rakouska, vzal bych značky sebou a tady by se teprve auto odhlasilo. Já bych ho v Česku přihlásil zhruba o měsíc později. Je to tak možné? Nepřešvihnu nějakou lhůtu? A kolik zhruba mě bude stát přihlašovací kolotoč se vším všudy? Jestli se to vůbec vyplatí. Auto je za 700 eur, dvojí obutí, žádný šrot.
Já své jediné auto přivezl asi před 25 lety a už jsem se zařekl, že nikdy vice:)
Podle článků na specializovaných serverech by se mělo jednat o nezmara auto, které vydrží přes 400 tisíc km. Tohle má najeto něco málo přes 200.
Moc díky alespoň za krátké info.
doplněno 25.08.20 15:52: Jo, a co ten přihlašovací kolotoč obnáší?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

3x

vše podstatné je podrobně popsáno v ustanoveni §6 zákona 56/2001 Sb

opakuje se to tady pravidelně každe 2 měsíce

žádná lhůta na přihlašeni v čr není, takze klidne i za 4 mesice

hodnocení

Díky moc za odkaz

break
hodnocení

0x

Můžeš to zkusit i bez smlouvy...k přihlášení potřebuješ jen dovozovou technickou cca 1700,- a na úřad pojistku, papíry z STK plus všechny tři techničáky. Jediná lhůta platí pro přihlášení po technický...jinak na úřadě ještě 800 za značky

xenofob

a jaká je ta lhůta pro přihlášení po technické prohlídce? chtělo by to vysvětlení a odkaz na konrétní zákonné ustanovení...

a bez jaké smlouvy to může tazatel zkusit?

break

Asi měsíc...

Bez smlouvy na převoz s původními značkami.

Nic hledat nebudu. Dovezl a přihlásil jsem dost aut z Rakouska. Nechápu, co je na tom složitého k chápání...

break

Ta lhůta je skrz to, že po uplynutí požadují evidenčku na úřadě. Jinak ani s dovozovkou to nemusí přihlašovat...

xenofob

každé 2 měsíce se tady opakují stejné nesmysly a hlouposti, nepodložené zákonem...

tazateli doporučuji, aby zvednul telefon a zavoal na svůj úřad a neztrácel čas tady

break

Upřesníš mi nesmysl, co jsem tu psal?

xenofob

po uplynutí čeho požadují evidenčku?

break

Když je technická starší než měsíc.

xenofob

to samozřejmě není pravda, podruhé odkazuji na §6 zákona , pleteš si to s jiným ustanovením

nemám čas každé 2 měsíce tady vyvracet bludy, založené na neznalosti legislativy...

příště nejdříve studuj a pak raď

break
27.08.20 12:29

:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]