Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradit při koupi nového auta

Od: stros® odpovědí: 15 změna:

Jdu do důchodu a potřeboval bych KVALITNÍ a nepředražené osobní auto s malou spotřebou a s náhradními díly v rozumné ceně. Auto budou využívat dvě, občas tři osoby na vzdálenost 40km. V nabídkách automobilek se motám a nemohu si vybrat. Mohu do toho vehiklu investovat maximálně 350 tisíc.( poznamenávám, že chci nové auto ne ojetinu a benzíňák)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Za tyhle peníze to bude buď přiznaná bída (Dacia) nebo dražší navoněná bída (Fabia, frantíci). Čili šel bych do toho nejlevnějšího = Dacie a za zbytek peněz si užil dovolenou.

hodnocení

2x

Dnes a kvalitní auto? to je snad scifi a ne skutečnost.Poslední pořádná auta jsou už stará kolem 25 let ,tudíž už nejsou taky kvalitní!

hodnocení

0x
Litrová mpi fabie nenáročný nepřímovstřikový motor co snese kde co nemá zbytečný kazítka start stop s inteligentním dobíjením odpojíte do minuty vytažením konektoru na mínus polu baterie
Pokud v tom budete pravidelně měnit olej cca po 10000km vydrží věky
Jediná a pro mnoho z nás velká nevýhoda je že to prostě nejede a musíte se spokojit s poklidnou jízdou

hodnocení

0x

Co Toyota Yaris? Předpokládám, že hlavní využití bude ve dvou pasažerech, tj kufr se dá zvětšit sklopením zadních sedaček nebo 4 pasažeři, ale bez velkých báglů. Toyota je synonymem spolehlisvosti a ceny ND budou asi srovnatelné.

el
Yaris můžu taky doporučit. Me osobně přijde místo pro řidiče trochu stísněné, to samé fabia 3. To záleží na výšce tazatele a řidičů co s tím budou jezdit.
Je třeba to vyzkoušet, jsou menší nebo srovnatelné velká auta kde se sedí vyšším lidem líp. I když na druhou stranu sedadla už tak pohodlná třeba nejsou.
wanesa*

Mám novou Toyotu Yaris Y20 a uvnitř je o hodně více místa,než ve Fábii.Tu jsem prodala.Auto je nádherné,spoustu funkcí,cena 319 tisíc. 4 válce, 1,5 11koní 75kw.Zatím se s ní stále seznamuji:)

wanesa*
26.08.20 12:02

111 koní;)

Já ten model Y20 zvazoval pro dceru a v novych autech jsem podle mne nenasel nic lepšího. Nakonec jsem zvolil 1 1/2 roku stareho Aurise kombi, v zaruce s malym nájezdem, s automatem a prostornější, ale v nových menších autech ten Yaris Y20 byla top nabidka.1,5 litr motor bez turba, 5 dveří a hlavně renomé značky.

hodnocení

0x

Buď Fabie, nebo Hyunai i20. Píšete, že nechcete benzín. Nafťák na krátké pojížďky je hloupost.

daniela1

Benzín právě chce, tedy jestli správně předpokládám, že nechce ojetinu, ale nové auto a benzíňák.

Ale kvalitní, nepředražené nové auto asi ani neexistuje, i když vhodným výběrem by mohla být právě Fabia 1.0 MPI.

Píše, že nechce ojeté auto a benzíňák. Možná neumí česky formulovat větu.

daniela1

Že zrovna @ferax bude dbát na češtinu, to je docela překvapení. Samozřejmě, že tam chybí minimálně jedna čárka, díky čemuž to jde chápat různě. Jestli tedy tazatel hledá nový vůz s naftovým motorem a cenou do 350 000, asi zbývá jenom Dacia - Sandero, Dokker.

A k těm 40 km, pokud se čtyřikrát nezastavuje, nemusí být naftový motor hloupost, i když šťastná volba taky ne. Správné odpovědi zná jenom tazatel, stejně jako je finální rozhodnutí na něm. ;)

xenofob
hodnocení

0x

kupte si elektrické citigo a nechte si upravit elekrické rozvody v garáži, kde budete nabíjet baterky...ta tři další osoby budou muset přispět částkou cca 40 tis každá

hodnocení

0x
Nový P2008.

hodnocení

0x
Jedním z posledních kvalitních, jednoduchých a spolehlivých aut prověřených časem i kilometry je Renault Clio IV (2012 až říjen 2020).
renault.cz/...
V recenzi Světa Motorů zazněla i věta, že je to auto, které si koupíte a 10 let nemusíte nic řešit (krom běžného servisu samozřejmě).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]