Nejste přihlášen/a.
Jsou pojišťovny, které se snaží krátit plnění jak mohou, ale problém nebudete mít vy, nýbrž případný poškozený. Ale pokud se nespokojený poškozený bude domáhat plnění soudně, soudí se spojišťovnou a ne s Vámi.
ridic - pokud škoda bude vyšší, než bude pojišťovna kvůli nízké pojistce ochotna vyplatit, bude poškozený vymáhat zbytek na vás. Při sjednávání povinného ručení jde o to, že né vždy je dobré mít to nejnižší. Nikdy nevíte, jakou škodu můžete způsobit. Je dobré, domluvit se s makléřem.
Pokud by vymáhala -odkážu na pojištovnu se slovy -"Já si povinnost splnil a škodní událost jsem nahlásil.Pokud se Vám zdá že je plnění moc nízké ,tak se s klidem obraťte se na pojištovnu!"
Ferax, prosím, máte nějakou relevantní zkušenost: "než bude pojišťovna kvůli nízké pojistce ochotna vyplatit, bude poškozený vymáhat zbytek na vás."
Děkuji
Máte pojištění s limitem 35 a způsobíte škodu na majetku za 50, kdo asi zaplatí rozdíl. Pojišťovna to nebude.
Ale to je jasné, ale víte kolik setin procenta plnění se nevejde do tohoto limitu?
Já se ale bavím o větě:
než bude pojišťovna kvůli nízké pojistce ochotna vyplatit, nikoliv pokud přesáhne sjednaný limit.
Možná že málo, ale všichni kdo šetřili a mysleli, že se jich to netýká jako vy, odkážou dluhy i vnoučatům. A to se vyplatí.
Pckop-kolik takových co díky DN odkáží dětem milionové dluhy znáte?Asi jste zaměstnanec drahé pojištovny,že s tímto stále operujete?!
Diesel - neznám nikoho, ale nevycházím z toho, že co neznám, neexistuje a mě se to nemůže týkat. Zaměstnanec nikoho už jsem hodně let a pár stovek za vyšší limit nezrujnuje můj rozpočet.
pckop, omlouvám se za upřimnost, ale takto se jen straší.
Připomínám, že nemám čerstvé informace, ale staré asi 5-7 let, kdy jsem zjišťoval, kolik % plnění se nevejde do limitu 35/35. Dostal jsem se k informaci (velice složitě a komplikovaně), že to je jen 0,04%. I zde bylo několik vyšetřování, zdali nejde o podvod.
I velká hromadná havárie na dálnici se tam nevešla, páč to bylo mnoho drobných.
Nedostal jsem se k přímé informaci, že se takové plnění stalo. Vždy jen strašení s dluhy a možnosti doplatku. Je na každém, jak se rozhodne.
Ať sdělí ten, kdo zavinil nehodu, kolik se plnilo, uděláme statistiku?
S limitem 30/30 bych vůbec nepočítal. Je známý případ, kdy se se starým Fáčkem udělala škoda za 40 melounů a to jen cestou z vesnice na pole. Některé pojišťovny dokonce tento zákonný limit ani nenabízejí.
Asistenci nepodceňujte pokud máte trochu starší auto a jezdíte dál než na pole. Částky za odtah nebo za servisní zásah vás mohou nepříjemně zaskočit, za odtah se často kalkuluje kilometr za 50Kč (počítá se cesta tam i zpět). Jenom nastartování auta z přenosné baterie ve Vídni přijde na 120€
Pokud o tom nic nevíte, tak se poraďte s nezávislým pojišťovákem a ne s Klikem. Dotyčný bude vědět o co jde a bude mít možná i další pojišťovny co srovnávače nemají.
Limit 30/30 je poněkud o ústa, protože stačí zlikvidovat drahé auto nebo někomu způsobit těžké zranění a máte problém. S tímhle limitem je lepší dotyčného raději zabít než zranit Osobně mám ted 200/200 a vycházelo to levněji než 75/75 a i kdyby ne tak těch pár stovek rozdíl mezi 30/30 a nějakým 100/100 nestojí.
mathev, znáte někoho, komu nestačilo 35/35? Víte kolik setin procenta se nevejde do tohoto limitu?
Děkuji
Ale to je jen spekulace, stačí poptat pojišťovny. kolik plnění nestačilo pro 35/35. Jsou to desetiny procenta. Mám ale staré info, asi 5 let z ročenky pojištoven.
arne1® ano a ne v té době to byla novinka a byla na to akční sleva 10% takže při rozdílu 500,- oproti té nižší, kde už sleva dát nešla to pak vyšlo levněji.
Osobně ne, ale rozhodně nechci patřit mezi těch pár výherců, kteří se nevejdou a proto se nesnažím ušetřit každou korunu, kdy se to ve finále prodraží.
Rozdíl může být v přidaných službách a v tom co pojistka kryje. Často mají pojišťovny různé nároky na asistenční služby - někdo pro vás zdarma přijedou jen do 30km od domu a zavezou vás domů. Jinde pro vás přijedou na druhou stranu evropy a dotáhnou vás domů Jinde vám zase přijedou s benzínem, když dojde nebo vám pomůžou vyměnit kolo. Některé pojišťovny v rámci POV mají i připojištěnou srážku se zvěří a boční okénka.. Jiné tam prostě nemají nic.
A samozřejmě nabídka-poptávka. Jsou pojišťovny, které se při pojistných událostech prostě vykrucují a pojišťovny, které to berou tak, že je to důvod proč se pojišťujete a nedělají "problém".
Proč jsou rozdíly v ceně?
Je to důsledek statistiky a pojistné matematiky. Pojišťovna si kmen pojišťených rozdělí podle nějakých kriterií - například podle PSČ, podle věku, podle výkonu motoru a podobně. Pak si udělá statistiku nehod v každém tom kritériu a z toho se odvine cena pro toho kdo padne do příslušné "škatulky". Toto škatulkování dělá každá pojišťovna sama podle svých zkušeností. A k tomu přistoupí ještě nějaké specialitky - například jedna pojišťovna nemá ráda področní platby, takže klienta který bude chtít platit čtvrtletně potrestá tím, že mu nedá obchodní slevu (a ta může u dané pojišťovny dosáhnout až 30%). Nebo přístup k malusům - pojišťovny se dost liší v tom, kolik měsíců vezmou za nehodu, a například Slavia strašně ráda u klienta s nehodama napálí takovou přirážku, že je to nepojistitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.