Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot 206 2001 odpadávající folie na laku

Od: opp odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám Peugeot 206 r.v. 2001. Vůz má nájezd skutečných 165tKm a je na ježdění do práce.

Na více místech vozu se odlepuje fólie, která byla nalepená na laku. Lak pod fólií se zdá nepoškozený.

Stejnou věc jsem viděl na mnoha vozech z té doby a nejen u Peugeotů. Zajímavé je, že některé kusy stejné barvy jsem viděl, že lak byl vpořádku (bez těchto vad) a jiné kusy stejně jako ten můj.

Kolik by asi stála oprava? Určitě bych to dal autokarosářovi.

Předpokládám že by se to nemuselo znova lakovat, jen strhnout fólii a nechat nalepit novou.?

Děkuji za rady.

Peugeot 206 2001 odpadávající folie na laku
Peugeot 206 2001 odpadávající folie na laku #2
Peugeot 206 2001 odpadávající folie na laku #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kri
hodnocení

3x

Loupe se vám bezbarvý lak. Vzhledem ke stáří auta bych s tím už nic nedělal. Auto má 19 let a myslím si, že i s oloupaným lakem ještě může nějaký rok dobře sloužit.

hodnocení

2x

To není folie, to se prostě loupe lak.

hodnocení

1x
Dřív bych konstatoval, že to je nemoc červených aut. Ta na to trpí nejvíc. Teď mám ale modrého C4 a na pár místech už mám taky ďubky. Jak se to někde naťukne od kamínků tak tam to jde nejrychleji ale na haubně a na střeše to je většinou degradace laku od slunce. Tím že by u lakýrníka musela dolů celá vrchní vrstva je oprava laku na starším autě ekonomický nesmysl. Odbrousit jen postižená místa nemůžeš protože by se to začalo loupat jinde a stříkat celé auto bude drahé.

Nemoc červených aut je hlavně vyšisování UV zářením na slunci. Jsou pak malinová nebo světlounce červená a silně matná.

hodnocení

0x

Občas se to stává jeden ... tvrdil že je to nemoc pugů ale není víc jsem viděl od VW (v celé škále 4 značek),něco u fordů pár fiatů.

Jinak oprava ne karosář ale autolakýrník a odhadem min 15 000 (pokud ne samodoma jak píšete že nikoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]