Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skútr 125ccm pro 2 osoby

Od: ztr odpovědí: 7 změna:
Zdravím, potřebuji poradit s výběrem skútru o obsahu 125ccm, kterému nebude dělat problém jízda dvou osob (celkem cca.170kg). Limit mám 50tis. a počítám s ojetinou. Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

schimpy
hodnocení

4x
Zdravím,
předpokládám, že na tom pojede muž a žena, tj. 95 kg muž + 75 kg žena (berte to s rezervou). Obávám se, že žádná ze stopětadvacítek nepojede dostatečně a to se můžeme bavit i o nejvýkonějším skútru, což je Honda Forza 125, která má plných 11 kw, což je maximum u ŘP typu B. Pokud to budete mít jen na ježdění po městě, tak se dá třeba i Honda PCX, ale jakmile pojedete do kopců nebo mimo město, budete za brzdu. Dvě osoby s touto váhou už jsou prostě moc, teď to nemyslím zle. Koukněte po něčem silnějším, to chce alespoň obsah 300 ccm. Navíc limit máte 50 tisíc, s Forzou nepočítejte. Zkuste to ještě zvážit ;) . Mám podobné zkušenosti, měl jsem Kymco Agility City 125 16+, váhu 93 kg (teď už mám méně) a na výlety to nebylo ani v jednom, do kopců se táhla a když už na vás bliká kamión, abych přidal, řekl jsem si dost! Dodělal jsem A a teď čekám na Yamahu MT-07. Někomu to stačí, ale pokud si má člověk jízdu/výlet užít, 125 ccm je prostě málo.

xenofob
hodnocení

2x

variátor spotrebuje cást výkonu, volil bych proto radeji motorku bez spojkové páčly ( pokud je výber limitován řidičským oprávněním) napr Honda AFN 125 Innova

pokud ojetý skůtr, tak italský nebo japonský, kvůli výkonu a spolehlivosti, strikacku, z asijských značek bych volil SYM

čínský bych nebral kvůli výkonu a kvalite zpracování

se spolujezdcem musí být vetší, napr, neco ve stalu Piaggio X9 nebo S-Burgmann, asi nelepsi pomer cena/uzitna hodota je u Y-Majesty, mozna trochu vetsi a tezsi, mensi subtilnejsi a sportovnejsi je gilera runner...Honda SH...dobre je volit skutr s vetsimi koly, napr, aprilia sportcity

já bych šel klidně i do Kymca... Kdo myslíte že dělá skůtry pro Kawasaki?

hodnocení

1x
Na 125 se da litat ve 2 ale ne po kopcich. To je vyloženě trapeni

Pamatuju,kdysi hooodně dávno...Dvousedadlový pionýr...On asi 100 ,ona 90 ,kopec jak prase...A jeli *ua*.Lepší,než chodit pěšky. *haha*

ztr
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.
Oslovila mě Honda Forza 125 a Yamaha x max 125

hodnocení

0x

Mrkni ještě na Kymco Downtown 125..i starší model, který jsem měl..11kw, kvalitní líbivý stroj, velký, pohodlný, do 110 km/h to rozjede jako nic. Jasně, ve dvou to bude línější..ale to kterákoliv 125dváca.

Ale raděj bych si udělal "A" a šel alespoň do Burgmana 400..taky velký krásný pohodlný koráb, s ještě snesitelně levným servisem, spotřebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]