Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatická bezstupnova prevodovka

Od: pavol odpovědí: 2 změna:
Dobrý deň, mam bezstupňový automat (Audi A4), chcem sa spýtať ako je správne meniť z D na N a naopak. Viem že vždy treba mat stlačenu brzdu ale či treba aj poistku na pake. Z P napríklad musíte mat aj tu poistku lebo inak to nejde ale ako je to medzi N, D, R tam je lepšie tiež aj s poistkou na pake? Ďakujem

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli při řazení zmáčknete pojistku nemá na životnost automatu vliv. Automat v situaci, kdy je to pro něj nebezpečné, nedovolí přeřadit ani se zmáčknutou pojistkou, to je vždy nutná brzda na podlaze a auto v klidu (např. R->P za jízdy). Pokud to vaše páka umožňuje, klidně řaďte R-N-D bez zmáčknutí pojistky. Já třeba v Mercedesu ani pojistku nemám. Obecně ale platí nekvedlat s pákou za jízdy, i když samozřejmě tím, že jednou omylem za jízdy vyřadíte na N a vrátíte D, se automat nerozsype. Kdyby se to nesmělo dělat, tak to výrobce neumožní.

hodnocení

0x

Já nevím, ale napadá mne, zda to třeba nebude uvedeno v návodu k obsluze...

manualesaudi.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]