Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava rozvodu / chladici kapalina

Od: paboz® odpovědí: 11 změna:

dotaz ohledne Fabie 2 . r.v. 12 / 135 000km

Fabii neznam,je clena rodiny cca 100km vzdaleneho. Pristartovani spadl rozvodovy retez.Verdik v autodilni.Provedena oprava,asi vymena rozvodu.Nyni po ujeti asi 200km mi vola ze ji blika kontrolka chlazeni.Tak jsem ji naved pod kapotu at zjisti mnozstvi kapaliny.Vysledek 2 cm pod min.

Rikala ze ji v dilne rekli ze doplnili vsechny kapaliny,budem verit.Pokd neprolina nekde na spojich nebo dirou v hadici.Jde do motoru.

Otazka: teoreticky muze se stat pri neodborne vymene rozvodu nejake poskozeni aby se voda dostavala do oleje:

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

3x

Než to začnete rozebírat tak bych dolil tu kapalinu a začal panikařit až v případě, že zase zmizí. Klidně tam mohla být vzduchová bublina a nebo jí tam servis nalil málo, ale elektronika si toho všimla až později...

hodnocení

prave jsem to napsal,ze voda byla dolita.pojede 22 km a rono po ochladnuti poda hlaseni pres WhatsApp :)

jurajjuraj*

presne tak, oni sice dolili ale je otazka jestli dobre zahrali, takze jak se ji to zaji zdy zahralo tak se to odvzdusnilo a je malo kapaliny, takze cekat co bude po doliti

asd1

Ano, možná jen bublina a odvzdušnilo se to až ve vyšších otáčkch/ po delší době = dolít a sledovat.

hodnocení

1x

ja bych vodu dolil a jezdil je možný že v chladící soustavě bude ještě vzduch pokud by se to opakovalo ještě bych dolil a jezdil a jak by se to objevilo po třetí řešil bych to na záruku se servisem

asd1
hodnocení

0x

Nejspíš těsnění hlavy.. Ověř příznaky a příp. reklamuj tam kde to dělali...

Stručně skočený rozvod = "potkan" = hlava dolu, oprava (výměna) ventilů, nový těsnění hlavy a rozvody... U sundaný hlavy by se měla kontrolovat rovinnost příp. srovnat, těsnění kvalitní (Victor Reinz) + správný postup hlavně utažení, nový šrouby...

Jaký přesně motor?

hodnocení

jak jsem psal,uplne detajly neznam,mejitelka divka 22let .velka vzdalenost.Pri oprave ji zdelil ze byli ohnute ventily.

Tak ze jak pises ,byla sundana hlava ,tak ze reklamovat u opravare.

Dneska dolila vodu prijede s tim 22 km domu .At to necha vychladnout .Chtel jsem po ni at mi nafoti vysku hladiny na merce.To se moc nepovedlo .moc slunka,ona uz byla nervozni.jiz jen to ze nasla merku v motoru byl uspech.

Nevim jak to vypada merka u fabky.U me se uhyba castecne pod motor tak ze jedna strana je od oleje dost vysoko ale ta druha je pekne hladina ustalena.

asd1

Tak hlavně aby nedolila něco nevhodnýho nebo např. chladicí kapalinu do brzdovky nebo oleje - známe dívky, ženy a jiné blondýny (blbá blondýna můž být i chlap) *smich*

hodnocení

snad se trefili,na fotce byla cervena tak jsem ji poslal do supermarketu at koupi litr Chladici kapaliny a cervene barvy.Nejaka dalsi specifika jsem do toho nezatahoval .To bych musel nekde guglit presne oznaceni do Hatapky.

Vcera jak se vracela 22km tak prevazne v obcich tak jsem ji doporucil at jede na 4 aby mela vyzsi otacky a prohrala to poradne.Hladina drzela kontrolka nesfiti.Dneska jizdu 2 x 35 km

prvnich 35 asi v pohode ,zadne volani o pomoc :)vecer jak se vrati tak se ozve.

asd1

Tos jí měl poslat pro destilku - neni červená jako červená a navíc se obvykle prodává koncentrát který se ředí...

Tak držim palce ať to aktivně nedo...te

hodnocení

0x

Kvalitní servis chladící systém odvakuuje plnicím Tčkem a kapalinu nasaje. Pak se nestane, že by někde byla bublina třeba před zavřeným termostatem.

Dolej a sleduj dál.

Může být volnější kohout na kolenu chladiče (je tam vypouštěcí ventil, ale jen některé motory).

Pak bych řešil, že kapalina teče od rozvodů přes vodní čerpadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]