Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Passat b6 - výměna kotoučů a destiček

Od: redmi* odpovědí: 11 změna:

ahoj mam pred vymenou kotoucu a desticek ale v servisu mi rekl fraja mechanik 20000 mam passat b6 variant 2007 1.9 tdi 77kw to se mi zdalo trochu prehnany ta cena tak jsem se rozhodl si objednat kotouce a desticky sam a uvazuji ze si i sam vsechno vymenim mel jsem passat b5 a tam jsem si to taky menil sam chci se zeptat je to stejny nebo u toho passata b6 je to neak jinak diky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ma elektronickou rucni brzdu? Predek bude každopádně stejny.
redmi*
hodnocení

ma elektronickou brzdu

hodnocení

0x

Tak nakupte Starline.

Správně má mít ATE kotouče i desky. Dále nová kapalina, rozhýbat čepy třmenů, odstranit rez třmenů, rozhýbat ruční brzdu, pokud je zatuhlá, diagem el. ručku seřídit.

...

Nebo před panelákem s kladivem a šroubovákem nabouchat Starline, nic nečistit, nemazat, neměnit, a jezdit...

Reálné to je a zadarmo bych se s tím nejeb...al.

doplněno 20.08.20 23:10:

desky 1700kč ATE + 1000 zadek

Přední kotouče (ty lepší vysoce uhličené) 5000 + zadek 2300

10 000 spolknou jen kotouče a desky.

Co kapalina, vazelína, práce, diagnostika, materiály jako čistič brzd, zahnojená dílna (lidi kolikrát přistaví umyté auto jen zvenku a podběhy plné bláta, pak diagnostika, a případná repase třmenů, protože po sundání se zjistí, že manžety to mají zasebou a je nutné vyfouknout pístky ven, popř i vyměnit, pokud jsou dlouho z prasklou manžetou orezlé...

Není to sranda jako měnit kola v pneuservisu.

doplněno 20.08.20 23:12:

Možná ušetříš 1000 - 2000 a budeš to dělat 2 dny někde před panelákem :-D

redmi*
hodnocení

:D kdo tady psal o neakych starlinech a sroubovaku a kladivu vy chytrej :D a proc bych to nepromazal nerozhejbal trmeny jak muzete vedet co mam doma za kotouce a desticky? a jak jsem to delal na na predchozim aute? ja potreboval poradit jestli je to tak neak stejny jako b5 ne tady neaky keci o starlinech atd :D

Jsem alergickej na "frája mechanik mi řekl 20 000kč". Z toho číší kolenovrtství a nevědomí, kolik práce za tím stojí. *slunce*

jurajjuraj*

gumidek a proto to je zbytecne vysvetlovat, kamarad u piva rikal ze to je prace na hodku i s kurpauzou , tak proc soupat klavesnici na zbytecnou odpoved, napis ze je to stejne a pak se zasmejem u dotazu auto mi stoji uz tri dny pred domem a nevim ...

No dát 20 litrú za výměnu brzd mi přijde slušně přestřelený
Taková prace to zas neni
Tudle sem dělal 8 letou V70ku cena koutoučú a desek od ATE v předraženým elitu na nakou slevu cca 13500kč
Styděl bych se si vzít 6500kč za ten zbytek
Je fakt že to neni prace na hodinu ale taky se to nedělá celej den *palec*
asd1

Gumid, takže pokud je 11k materiál tak to máme 9 k za práci. To ti přijde v pohodě? Pokud beru hodinovku 500 na hodinu tak to máme 18 hodin práce *smich* Tak to buď je i s kompletním repasem třmenů kterej se dělá opravdu kvalitně, pomaloučku v klidu a pečlivě, nebo to dělá kravaťák co to v životě neviděl, první den jen studuje jak na to, druhej se s tim pere a třetí den se nějakej mechanik slituje a udělá to celý místo něj *smich*

Aneb 9k za tři hodiny práce mi přijde víc jako lichva než že kvalitní práci je třeba zaplatit... Možná tak u fungl nový dílny a potřebě splatit úvěr za 20 mega příp. nájem 50k měsíčně.. Ovšem pak nemaj mít na ceduli 500 Kč/h když to v reálu je 3k/h

Ale mechaniky chápu že prskaj na podobný informace, kazí jim to snadný prachy (což 9k za výměnu brzd jednoznačně je)

jurajjuraj*

dabel : na kolik to je prace a za kolik sem se ale nevyjadroval , kdyz je nekdo ochotny zaplatit za vymenu prednich + zadnich brzd 6000 tak ma servis asi hodne velke stesti, pripadne zakazniky kteri se v tom nevyznaji a tak to zaplati ale to uz musi mit ten servis na to koule

Já dělám pomaloučku a pečlivě včetně repase třmenu a nemám problém, že by mi to někdo nezaplatil.

Typ lidí, jako je tazatel vyprovodím dveřmi a práce mám dost ;).

hodnocení

0x
Ničeho se neboj předek je na pohodu a zadek je dle toho máš li elektrickou ručku či ne
Pokud ne opět prace v klidu jen pamatuj že se ty pístky zatlačujou otáčením ve směru hodinovejch ručiček
Pokud máš elektrickou potřebuješ někoho s diagem aby ti to odblokoval a po výměně zas uved v provozní stav -stačí mít uni diag od delphi nebo čínskej VCDS
U el.ručky se pístky jen zatlačí

Kotouče a desky bych vzal TRW,Bosch,ATE,Jurid zaleží na tobě
Dobrý ceny maj třeba na Voton.cz nebo Simple parts
Než to obednáš koukni na tvar desek a prúměr kotoučú a taky je rozdíl u zadních kotoučú dle toho je li či není el. ručni brzda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]