Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny motoristy!
Znenadání se mi objevil problém, že po práci (stojím mírně do kopce) mi nechce naskočit motor (Octa 2, 1.9 77kW), startuju třeba 5x po třech vteřinách a pak teprv začne neochotně naskakovat, pak konečně třeba na posedmé chytne a jedu až domu normálně.
Doma ráno chytne na první šubnutí startérem (stojím na rovině). Přijedu do práce (tam parkuju do mírného kopce předkem), a po cca 8-mi hodinách stání předkem do kopce nechce zase motor naskočit.
Co to může být? Může to mít spojitost s dlouhodobým stáním předkem do kopce?
Auto už má dost najeto, ale doteď bylo motoricky spolehlivé.
Zajímavé je, že včera to po celodenním stání do kopce v práci nastartovalo hned.
Tyhle závady 2x ano a jednou ne miluju.
Tak si to oprav. Padání nafty třeba u rotaček dělají zpětné ventily na čerpadle. U CR a PD vstřiky. Palivák jsi taky neměnil.
Když nic neuděláš, tak se závada neopraví, tak co miluješ? Závady, které se opraví sami od sebe? Takové neexistují. ![]()
Děkuju za odpovědi, je to PD takže asi o-kroužky na vstřikách.
No, pokud se to ještě několikrát neprojeví, nechám to zatím být, protože pro mě to znamená dát to do servisu, a kdovíco by tam z té staré kraksny ještě upadlo.
Já mám jedničkovou fabii a dávám ji do servisu pravidelně a ještě z ní nic neupadlo a určitě bude starší než dvojková oktávka.
Takže ta moje už by měla být minimálně stará plečka.
Jo jedničková fábie, taky jsem honil haťapku, v 204tis. se přeskočil motor (přestože všechny úpravy kladek apod tam prý byly provedeny), po opravě začla žrát olej 4l na 1000km, servis se úspěšně ubránil reklamaci, zkoušel jsem to i přes Boleslav, a nikdo mi nepomoh, tak šla.
Tahle ochcávka má v současnosti 406tis., a je tam připravenejch na výměnu milión věcí, např. spojka, turbo, tlumiče, zadní brzdy (třmeny?) chrastí a drnčí, no teď asi ty o-kroužky, asi nebudu měnit nic dokud se to auto hýbe vlastní silou..protože nebudu zněkolikanásobovat cenu automobilu
.
Ale už věřím, co se říká, že auto nad 200tis. už normálně má po životnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.