Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny motoristy!
Znenadání se mi objevil problém, že po práci (stojím mírně do kopce) mi nechce naskočit motor (Octa 2, 1.9 77kW), startuju třeba 5x po třech vteřinách a pak teprv začne neochotně naskakovat, pak konečně třeba na posedmé chytne a jedu až domu normálně.
Doma ráno chytne na první šubnutí startérem (stojím na rovině). Přijedu do práce (tam parkuju do mírného kopce předkem), a po cca 8-mi hodinách stání předkem do kopce nechce zase motor naskočit.
Co to může být? Může to mít spojitost s dlouhodobým stáním předkem do kopce?
Auto už má dost najeto, ale doteď bylo motoricky spolehlivé.
Zajímavé je, že včera to po celodenním stání do kopce v práci nastartovalo hned.
Tyhle závady 2x ano a jednou ne miluju.
Tak si to oprav. Padání nafty třeba u rotaček dělají zpětné ventily na čerpadle. U CR a PD vstřiky. Palivák jsi taky neměnil.
Když nic neuděláš, tak se závada neopraví, tak co miluješ? Závady, které se opraví sami od sebe? Takové neexistují.
Děkuju za odpovědi, je to PD takže asi o-kroužky na vstřikách.
No, pokud se to ještě několikrát neprojeví, nechám to zatím být, protože pro mě to znamená dát to do servisu, a kdovíco by tam z té staré kraksny ještě upadlo.
Já mám jedničkovou fabii a dávám ji do servisu pravidelně a ještě z ní nic neupadlo a určitě bude starší než dvojková oktávka.
Takže ta moje už by měla být minimálně stará plečka.
Jo jedničková fábie, taky jsem honil haťapku, v 204tis. se přeskočil motor (přestože všechny úpravy kladek apod tam prý byly provedeny), po opravě začla žrát olej 4l na 1000km, servis se úspěšně ubránil reklamaci, zkoušel jsem to i přes Boleslav, a nikdo mi nepomoh, tak šla.
Tahle ochcávka má v současnosti 406tis., a je tam připravenejch na výměnu milión věcí, např. spojka, turbo, tlumiče, zadní brzdy (třmeny?) chrastí a drnčí, no teď asi ty o-kroužky, asi nebudu měnit nic dokud se to auto hýbe vlastní silou..protože nebudu zněkolikanásobovat cenu automobilu .
Ale už věřím, co se říká, že auto nad 200tis. už normálně má po životnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.