Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosakuje hadice

Od: krakonos* odpovědí: 9 změna:

Na diagnostiku jsem s autem zatím nejel,ale od tý doby se ta závada podruhý neprojevila.Ale včera jsem našel louži oleje pod motorem.Prosakuje opletená hadice z propojení olejové vany s nějakým nálitkem na altíku.Rád bych věděl důvod(účel)toho propojení a případně,čím se dá ta opletená hadice nahradit,protože tam vydržela pouze jeden rok.Diky za reakci.Ivo.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ten "nálitek" je vakuová pumpa (vývěva),jak už někdso psal slouží k výrobě podtlaku který ovládá turbo,posilovač brzd..Měli by tam jít tři hadice(trubky).1přívod oleje 2odvod oleje 3podtlak.Očistěte to nastartujte a pozorujte kterou to teče a poté řežte dál.Jo a ještě si zkontrolujte hladinu oleje v motoru aby jste někde nezůstal vyset

hodnocení

0x

To je nějaká Tatra 111? 148? Nebo něco jiného? A k tomu olejová hadice na altík?

hodnocení

0x
Napište typ vozu a dejte nejlépe fotku té hadice, nějak se mi nezdá hadice ani z vany, natož na alternátor...

hodnocení

0x

Opel tuším něco takového má, ale je to na podtlak.

google.com/...

krakonos*
hodnocení

Je to KIA Sorento 2,5 CRDi.Já ten účel nechápu.Vnitřní průměr hadice je 16 mm,a na ten nálitek je ještě připojena trubka 6mm.

Prosakuje hadice

krakonos*
hodnocení

Omlouvám se za nekvalitní fotku,není zní poznat,že se jedná o altík.Zadal jsem altik na Sorento do vyhledavače a nálitek je tam taky.

Prosakuje hadice #2

krakonos*
hodnocení

Magor:Díky za info.Ivo.

krakonos*
hodnocení

Je to tak.Jedna přívodní,pak další dvě.V tom přívodu podle mne není žádný tlak(nejsou tam ani hadicové šroubované spony) ,proč je tedy ta hadice opletená?

Oplet hadici chrání proti prodření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]