Nejste přihlášen/a.
V televizi byla reportáž o zahoření dvou vozidel. Bylo tam zmíněno, že je dobré mít auto vybavené HP. Ale, jedna věc je ho mít a druhá taky, důležitá mít ho v použitelném stavu. Co proto děláte, aby byl v použitelném stavu? Otíráte ho, koukáte se na tlakoměr, aby tlak byl v zeleným poli? Třeba.
Neválím ho v bor... nepořádku a kontroluji, zda není steřelá hadice a koukám na manometr.
Ještě jsem nezkoušel, ale snad nevadí, když trošku odstříknu třeba bez hadice hasivo a tak se přesvědčím, že funguje.
aha, dík za tip
Cokoli odstříkávat je zbytečné. Když se to udělá u COčka, nebo nějakého starého tetráku, nemusí být snad žádný problém. Asi bude poněkud ubývat hasivo. U práškového se zanesou dosedací plochy ventilu a díky tomu uteče veškerý tlak. Jde to potom poznat na tom měřáku. Ale, co dost pomůže, občas otáčet přístrojem nahoru dolů, aby se obsah jaksi přesypal. Aby byl pohyblivý. Jak se usadí, tak při hašení může být HP použitelný jen z části. Tlak uteče s jen částí prášku-hasiva a může být problém s uhašením nebo zpomalením hoření. Stalo se mi to a bylo to dost na hraně. Situaci zachránil další HP nalezený v bordelu kufru.Už tam mám od tý doby pořádek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.