Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jeden zámek dveří nefunguje

Od: lukas126® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
nejsem znalý motorista a mám problém se zámkem. Má škodu Octavia z roku 2000. Když odemknu tak se mi otevřou všechny dveře kromě dveří od spolujezdce, když zamknu tak se udělá to samé ale naopak. Tím pádem mám jedny dveře otevřené.
Nevíte jak bych to mohl spravit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Kontrola kabelů v průchodce do dveří, pokud jsou v pořádku, tak výměna zámku.

16.08.20 21:43
hodnocení

Ok, díky

jenda2*
hodnocení

1x

skodaoctavia.cz/...

Popraskaná izolace kabelů do dveří způsobuje nefunkčnost stahování skel. Jak se udělá trhlina, měď se zlomí při otevření dveří. Kabel se pak musí naletovat a celé dobře stáhnout samovulkanizační páskou, aby to drželo jako svazek.

hodnocení

0x
Začni kontrolou kabeleže u všech dveří
Každý dveře ti musí po otevření rozsvítit stropní světlo a po zavření ho musí zhasnout
Potom koukneš do řj stahování oken pokud máš elektrický stahování dost často to tam hnije
A potom zámek ven a rozebrat viz:
club-opel.cz/...
15.09.20 15:01
hodnocení

Díky

xenofob
hodnocení

0x

delalo mi to také, PZ dveře a byl to vadný mikrospínač zámku, OI - 2006..stál necelé dvě stokoruny

jezdím sám, dvere spolujezdce moc neotevírám proto jsem zlomení kabelu vyloučil hned, ale u dveří řidiče je to zpravidla polámaný jeden kabel často v kombinaci s mikrospínačem zámku...projevuje se to také tím že blbne akustická signalizace rozsvícení světel pri otevrení dveří, blbne stropí svítidlo atd...

zámek bych nemenil protože je po rozebrání jako nový, stací vycistit a promaza správná místa a zkontrolovat vse elektrické

15.09.20 15:03
hodnocení

Děkuji
momir

Zdravím Vás,

na zámku je taková maličká pružinka. Ta drží mechanismus elektrického odemykání - zamykání v krajní poloze tak, aby byl vevnitř u motorku seplý mikrospínač. Když tam ta pružinka chybí a nebo je unavená, tak pak když motor dojede do krajní polohy, mechanicky se odrazí od dorazu a posune se zpět tak, že není sepnutý mikrospínač. Pak při příštím zamknutí nebo odemknutí netuší, kde se nachází jeho poloha a tak to pak dopadne tak, že třeba na jeden povel se zamkne a hned odemkne, no a nebo je i v opačné poloze. Kvůli takové blbosti pak letí zámek do šrotu a kupuje se čína. Pružinku při troše šikovnosti jde udělat zkrácením a vytvarováním konců podobné pružinky.

Hodně zdaru při opravě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]