Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prodávám auto a slyšela jsem ,že si nový majitel musí předem udělat povinné ručení (na moje auto),což mi připadá jako blbost,když já ještě na autě povinné rúčení i havárko budu mít a odhlásím to až při převodu auta na registru vozidel.Stačí,když si nový najitel udělá svoje povinné ručení až po převodu auta?Kupní smlouva a převod vozidla bude mít stejné datum.
Ve stejný den bychom chtěli zajet na pojištovnu,já odhlásím havárko a povinné a nový majitel by si udělal nové povinné ručení.Tak by to mělo logicky být ,ne?
děkuji za odpovědi
Nemusí-stačí když při zápisu změny předloží Vaši ZK, ale v důsledku pro Vás bude lepší když ho mít PR na sebe.U havárky nevím ale myslím,že asi také. Jinak když uzavře PR dopředu-může se pakdfo jisté doby zrušit (nekoupí nebu uzavře narychlo pro sebe nevýhodné)
Modelová situace-dáte kupujícímu své PR na dojetí a on po cestě nabourá a způsobí druhé či třetí osobě velkou škodu=náhrada půjde z Vašeho PR a Vám navýší (seberou bonusy)cenu za PR!
Děkuji.
No,to právě nechci.Chci aby ten samý den si udělal kupující nové povinné ručení.Také jsem slyšela,že se převod vozidla musí udělat na registru města kupujícího.Je to pravda? Já bydlím v Sokolově, kupující v Ostrově nad Ohří.
Takže Karlovarský kraj.Musíme převod vozidla udělat v Ostrově?
když se někdo stane vlastníkem auta, bez ohledu na to, zda je nebo není v evidenci si musí sjednat povinné ručené...ale sjednávat povinné ručení k autu, které jsem nekoupil je hloupost...
Když někdo prodává auto, má povinnost oznámit pojištovně tuto změnu, má na to 15-denní lhůtu...pojistka zanikne dnem, kdy nahlásil pojištovně změnu
nepletl bych do toho přepis, tam se jen predloží platná zelená karta, zákon 56/2001 Sb. odkazuje na zákon 168/1999 Sb. o povinném ručení, den přepisu a den zakoupení - prodeje nemusí být shodné takže vycházejte ze zákona o povinném ručení...když dnes perodáte auto a přepisova se bude ve středum, není důvod platit do středy povinné ručení, stačí průkazným způsobemm oznámit pojištovněn prodej a uvést číslo účtu kam má poslat přeplatek
a když někedo kupuije auto, nechápu pčoč by s
Když mu předem poskytnete potřebné údaje z techničáku, může si sjednat pojistku přes internet, třeba tady. Zaplatit ji musí do 14 dnů, jinak se automaticky zruší. Ale platná bude okamžitě. Při přepisu na úřadě musíte předložit jakoukoliv platnou zelenou kartu. Přepis můžete provést kdekoliv po ČR.
Tak mně jde hlavně o tu rychlost, jestli platím 4 nebo 6 tisíc ročně je mi fakt jedno. A auta střídám někdy i 2x za rok, takže v uzavírání a rušení povinného ručení jsem poměrně zběhlý. Jestli vy chcete být pojištěný u nějaké pofidérní společnosti jen proto, že to dostanete o tisícovku levněji, tak prosím. Zrovna ta Generali/ČP je opravdu dobrá a vcelku levná a komunikativní. I to zrušení sjednám po netu. Jo a televizi skoro nesleduju.
Kdyby, ale třeba se mu nechce... Chápu, že vás internet připravuje o provizi, ale kvůli tomu snad na něj nebudete žárlit...
Ano, je to webová aplikace jistého makléře kterému ta provize kape skoro bez práce. Rozhodně takový web někdo nedá k dispozici jen z lásky k bližnímu.
Zatímco já si to co mi vyplivne srovnávač ještě ověřím se znalostí různých fíglů na slevy, ručně prověřím další pojišťovny které nemám ve srovnávači a posoudím, zda by nemělo smysl pro daného klienta u některé pojišťovny zažádat o VIP slevu.
Je to oficiální web pojišťovny. Nechápu vaše argumenty. Na srovnávačích akorát vyblijete své osobní údaje. Žádné fígly na slevy nemáte. Můžete maximálně nabídnout osobní slevu vašeho nadřízeného, a to jen v určitých případech a ještě vám ji musí schválit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.