Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s baterkou

Od: bavo539 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, vlastním BMW 530d e61 z roku 2006. Předevčírem jsem vyměnil autobaterii, stará odešla úplně. Včera jsem dojel do města, ale poté už nenastartoval. Klíč jsem vložil, zastrčil. Auto nenastartovalo, nesvítily kontrolky a klíč už nešel vyndat. Čím to může být, když byla nová baterka?

Baterku jsem na 10 minut odpojil, poté připojil a auto nastartovalo v pohodě. Někde jsem četl, že je potřeba napojit na diagnostiku, promazat staré chyby a nastavit tam tu novou baterku (typ, apod.) Může to být tím? Díky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

3x

Běžný způsob je zajet do autoservisu a tam nechat proměřit důležité komponenty. Věštění na dálku není praktické...

asd1

Běžný způsob je vzít voltmetr a změřit napětí v klidu, pokles napětí při startu a napětí při nastartovaným motoru. Na to servis nepotřebuješ, pokud teda nejsi úplná lama..

Voltmetr ti stačí za dva dolary z Aliexpress nebo za dvě stovky z kaufu...

asd1 - to platí pro měření dobíjení, ale pro měření baterie je potřeba měřák se zátěžovým odporem.

asd1

Zátěž je odběr startéru - proto měření poklesu napětí při startu. Na rozlišení KO baterky to bohatě stačí...

Pak příp. ještě změřit klidový odběr a rychlost samovybíjení..

hodnocení

2x

Asi špatně nasazené nebo zoxidované kontakty na baterce.

asd1
hodnocení

1x

Spíš ti to nedobíjí ;)

hodnocení

1x

Buď je tam závada (možná zkrat), která vybíjí baterii, případně nefunguje dobíjení (to by se ale mělo projevit rozsvícenou kontrolkou dobíjení).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]