Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda po dálnici bez dálniční známky

Od: sovak odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

je to asi 14 dní co jsem jela po dálnici bez dálniční známky. Navigace mě navedla na dálnici a jela jsem asi tak 40 km po dálnici. Policii jsem nepotkala a nepamatuji si, zda tam bylo měření rychlosti. Zajímalo by mě, zda mi přijde ňáká pokuta?

Děkuji za odpověď a pomoc.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

I když někdo tvrdí opak, tak pokuta přijít nemůže. Zaprvé brány neumí rozeznat chybějící známku, zadruhé některá auta mohou po dálnici i bez známky a nepozná se to na nich.

doplněno 10.08.20 18:10:

Budu rád, když mi diesel vysvětlí, jak brána rozezná štípnutý měsíc a den a přečte SPZ napsanou zevnitř, aby ověřila platnost... *smich*

Nesmysl-mýtné brány UMÍ rozpoznat zda je DZ a platná či nikoliv -ale tuto službu NIKDO neprovozuje,takže pokuta opravdu nepřijde.tedy pokud nikdo tazatelku nezastavil.

Z kamerového záznamu pozná každý, že známka chybí. Ale neeviduje se to a brána tyto informace nesbírá.

RZ číst umí automaticky, pokud krom mikrovlného systému přijímačů má i kamery.

hodnocení

1x
Mě už se to stalo taky a to nejsem začátečník. Nic nepřišlo. Ale s elektronickou verzí to už bude horší, tam se rovnou fotí spz

hodnocení

0x

Ne, pokuta nepřijde.

hodnocení

0x

To zatím nikdo neví. Ovšem pokuta přijít může, zejména pokud tě vyfotila některá z mýtných bran, která je na to zařízená. Takže čekej.

doplněno 10.08.20 18:38:

@diesel: OK, dík za informaci*palec*

Satame nemůže i když jsiu toho schiopné-tuto službu totiž NIKDY neprovozuje-jen v souvislosti s NA,busy...

sovak
hodnocení

Konkrétně jsem jela po dálnici D3 z Českých Budějovic směr Jindřichův Hradec, jsem už dost nervózní a nevím si rady.

Tak to abyste raději nesedala za volant abyste něco neprovedla.

Pusťte to z hlavy, stejně nemáte žádnou šanci další vývoj nějak ovlivnit. A opravdu nejspíš nic nepřijde.

Nevím jak je D3 z Budějc na JH, vím jak je D3 na Veselí nL- jezdím totiž z JH přes Třeboň-Domanín-Hlincovku,ale většinou Ortvínovice-Kaliště -Dobrá Voda...

Jinak tuhle jsem se jel podívat do euromarketu ve veselí a jak jsem byl zvyklý na obchvat,tak mne to taky hodilo na dálnici-a NIC,dojel jsem na další exit kde jsem sjel na Veselí .

Noo z ČB není dálnice na JH. Kus se sice dá jet, ale přijde mi to o ničem...

hodnocení

0x

Pokud není žalobce, tak není ani soudce... Nebál bych se...

On je tady každý chytrý, ale někdy je dopravní značení tak mizerné, že neznalý zabloudí a musí se rychle rozhodnout... A než udělat třeba nějakou blbost, tak je asi lepší na tu dálnici i najet...

fik
hodnocení

0x

Pravděpodobně nepřijde...taky se mi povedlo najet,ale jel jsem teda jen k nejbližšímu sjezdu. Mýtná brána tam taky byla...už je to rok a nic. A pokud přijde,tak stejně další průběh neovlivníš takže nemá cenu se stresovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]