Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s odloženou STK?

Od: elgalan odpovědí: 11 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá přehled jak se to má s odloženou STK kvůli covidu. Údajně auta, kterým propadla technická mezi únorem a červnem, by měla mít automaticky "prodlouženou" STK o 7 měsíců od doby, kdy původní propadla. Jedná se mi o to, že na mém Fiatu Punto, jsem se tu technickou v tom Květnu kdy propadala snažil udělat, ale neprošlo to skrz emise a potom jsem se na to vyprdl, protože se mi do toho už nechtělo investovat. Takže teď nevím jestli se tady ta vyhláška vztahuje i na mne nebo ne? (Když jsem se pokoušel o tu technickou která byla neúspěšná )

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Proboha další*bzum*

Už jsi asi osmdesátý šestý. Přesnou odpověď máš tady.

xenofob
hodnocení

4x

je nutné rozlišovat mezi administrativním vyznačením platnosti technické prohlídky / v TP a na značce - kontrolní známka/ a skutečným technickým stavem, na značce může být klidně půl roku stará známk ale pri silniční technické kontrole může být zjištěna závada, kvůli které bude na místě zadržen malý technický průkaz

navíc nejde o žádnou českou vyhlášku ale o EU nařízení, které nemá s naší legislativou nic společného, krom toho že je nad ní ... proto se nic nikam nezapisuje ani nevylepuje

u starého auta bych postupoval obdobně, kdybych věděl, že budu mít při pravidelné TP nějaké problémy , vyžadující další investice, využil bych té několaměsíční lhůty a s autem jezdil ještě půl roku a pak to dal sešrotovat...samozřejmě s rizikem, že pokud budu kontrolován a policista zjistí zjevnou závadu, kvůli které může být odebrán malý TP, bude mi odebrán a sešrotování se tím urychlí

jurajjuraj*
hodnocení

3x

ono by mozna neskodilo delat u testu na ridicak i IQ testy, tohle fakt neni mozne

hodnocení

0x

Myslím že to neplatí pro nikoho ano kvůli Covidu. Prostě propadlá technická= dovézt auto na STK na podvalníku a předem to dát dohromady aby to prošlo.

Nemáš pravdu. Přečti si odkaz v odpovědi níže.

elgalan
hodnocení

Proboha :D Děkuji za moralistické komentáře a doporučení kontroly mého IQ, dozajista to zvážím. Ten odkaz mi ovšem neříká vůbec nic co bych nevěděl. Já se ptám, jestli ten můj NEÚSPĚŠNÝ pokus o STK, tady tu vyhlášku nějakým způsobem nenarušil
asd1

Jasně že narušil. Pokud jsi neprošel emisema tak nesmíš na silnici. Je to v databázi, takže při kontrole tě skásnou - technicky nezpůsobilé vozidlo za plnou palbu (ne jenom do 2k jako za pouze prošlou TK).

Je ale možné, že tě jen vyhodil a do databáze to nezanesl, tj. jako bys tam vůbec nebyl...

hodnocení

0x

Vy musíte po opravě emisí, jít na celou technckou i s emisemi, když jste to nestihl do 30 dnů opravit. Pokud Váš termín byl mezi uvedeným obdobím, prodlužuje se Váš termín o 7 měsíců.

ALE, já bych šel opět udělat emise a hned technickou, bez ohledu na datum. Takže již zítra.

hodnocení

0x

Myslím, že neúspěšné emise automaticky platnost STK neruší, tudíž by měla být stále platná.
Je to logické, to by se musela auta, která neprošla emisemi, rovnou odtahovat.
Současná praxe je taková, že neprojde-li auto emisemi, pokračuje dále na STK (dříve to nešlo) a v případě, že na autě není žádná nebezpečná závada, dostane technickou na měsíc. K tomu ale nedošlo, auto by tedy mělo mít, podle mě - vzhledem k prodloužení o sedm měsíců - platnou technickou.
Jiná je ovšem věc samotného technického stavu a technické způsobilosti...

elgalan
hodnocení

Přesně tak to bylo, auto neudělalo emise, pokračovalo na "přejímku" a dostalo technickou na měsíc. Vyměnil jsem Lambda sondu, ale ani to nepomohlo a emise jsem neudělal ani na 2. pokus.
asd1

Koukni jestli nemáš děravej vejfuk, i malá dírka stačí na přisávání kyslíku do spalin a pak je lambda mimo toleranci...

Resp. hodnoty z emisí tě nasměrujou na co se zaměřit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]