Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda za deště

Od: arne1® odpovědí: 7 změna:

Už několikrát jsem si všiml, že za silného deště auto moc netáhne. Je to fakt, nebo se mi to jen zdá? Pro doplnění, je to benzín+plyn, nikoliv nafta.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Většinou to bývalo obráceně, dokonce se dělaly pokusy se vstřikováním, nebo přisáváním vody do sání vzduchu před karburátorem. U starých škodovek jsme to také zkoušeli. Protože jsme přišli na to, že když je vyšší vhkost vzduchu, tak auto lépe jede. U moderních vozů už to asi nikdo neřeší, také jsou jiné motory a jiný benzín.

Vstrikovani vody do sani se desitky let normalne dela u preplnovanych zavodnich motoru a prvne se zacalo pouzivat uz behem 2.sv.v. v leteckych motorech.

Vstrikovani vody se dela hlavne do dvou mist, pokazde s trochu jinym vyznamem. Vstrikovani do sani primo pred valce, kdy smes vzduchu, paliva a vody poskytuje vetsi ochranu proti detonacnimu horeni a vstrikovani do vstupu intecooleru , kdy voda pomaha chladit stlaceny vzduch a tak dostat do motoru vice palivove smesi.

U atmosferickych motoru jsou ucinky omezene a znatelne hlavne pouze u extremne namahanych a vykonnych motoru s vysokym kompresnim pomerem.

-

Dalsi duvod, proc byva za deste znat mirny narust vykonu je obvykle chladnejsi vzduch, kdy opet dochazi k nasavani vice hustsiho vzduchu a tedy i vice paliva.

-
Kazdopadne, pokud se pozoruje ubytek vykonu za deste, typoval bych to na zvysene jizdni odpory valeni kol ve vode, jak zminil jiz Genehawkins.

kepler*
hodnocení

0x

Já mám opačnou zkušenost, ale byla dvoutaktní motorka. Jako by ožila. Myslím, že by to mělo platit i pro starší karburátorové čtyřtakty. Pro moderní vstřikové motory a PB to asi neplatí.

hodnocení

0x

To brodění vodou brzdí.

Nejde zaškrtnout, že souhlasím s tím, že se vysoce zdvihne valivý odpor kol. Proto píši slovně.

mathew
hodnocení

0x

Pomohla by informace jestli je to htp nebo 6,2 V8*frajer* U 2l je kaluž cítit, ale jinak táhne normálně ovšem u něčeho co netáhne ani normálně může vadit menší vrstva vody

mak*
hodnocení

0x

Mělo by to být spíš obráceně, stačí třeba vjet do lesa, kde je vlhko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]