Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiný typ motoru než v techničáku

Od: wawruska* odpovědí: 8 změna:
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost s mým problémem. Prodala jsem auto aniž bych o této skutečnosti veděla, že je v autě jiný typ motoru, než je napsaný v techničáku. Když jsem to auto já kupovala prošla jsem bez problému evidenční kontrolou. Jenže kluk, co moje auto koupil ni neprošel a tak se na to přišlo. Vůbec jsem to nevěděla, kdybych to jen tušila, tak jsem auto nikdy nekupovala. Absolutně nevím, co mám teďka dělat.
Na dopravce mi poradili ať si v Praze zažádám o přepis v techničáku, ale prý s tím nemám moc počítat, protože je to úplně jiný typ motoru! nemáte někdo radu, co by mi aspoň trošku pomohla?!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkahorak*
hodnocení

1x
dneska se prostě už udělá výmaz motoru a když to někdo zapomene přepsat(úřednický šiml) tak z toho má problémy akorát ten co stím jezdí rostě příště zkontrolovat vše co jde.Teď jedině najít chlapa co to měl před tebou a šlápnt mu na krk a dát do dokupy, dá to hodně běhání ale určitě to půjde vyřešit
Nesmysl. Motor se dá legálně vyměnit, ale vždy jen za STEJNÝ TYP. A typ motoru je podle tazatele jiný. Tím pádem se to nedá oficiálně zlegalizovat, i kdyby se uběhal.
klokan*
výmaz je sranda a laciná záležitost, ale jestli nejde jen o motor s jiným číslem ale stejný typ.

8976*
hodnocení

0x
dost blbé, jedině majitele od kterého jste ho koupila zažalovat o pokus o podvod, protože Vás uvedl v omyl a samozřejmě také STK které dělalo evidenční kontrolu...doporučuji právníka a řěšit v trestním jinak v obč právním platíte a dokazujete...sám jsem zvědav jak dopadnete ale velkou šanci Vám v tomle bordelu nedávám, dejte vědět...

jvag*
hodnocení

0x

Výměna motoru zase není taková závada - k autu se váže číslo karoserie, nyní již ani čísla motoru do malého techničáku nepíši, byť ve velkém zůstává.

Držel bych se rady z dopravky - zašel bych u nich ještě k tzv. "technikům" kteří mají na starosti ty technické věci jako je dopisování tažného zařízení a různé změny.

Když jste auto kupovala, tak buď na evidenční prohlídce technik spal, nebo jste si motor později vyměnila. Zkusil bych kontaktovat předchozího majitele aby Vám sdělil, kde k výměně motoru došlo a z nich pak dostat nějaký doklad, když ne tak to musíte přes nějaký servis zlegalizovat tj. nechat si tam ten nový motor od někoho formálně namontovat.

Možná ale bude stačit jen nějaké čestné prohlášení a přepis Vám na dopravce provedou, když ne tak viz výše.

johnyy
hodnocení

0x
Výměna motoru není zas taková sranda. V novém TP (dnes již RP) se již číslo motoru neeviduje, ale typ se musí shodovat s původním, pakliže se neshoduje, jedná se o přestavbu a s jiným typem motoru musíte mít před zapsáním do TP souhlas autorizovaného dovozce či přímo výrobce, většinou se k tomu stavějí zad... Každopádně Vám nezávidím. Nevím jakou cenu Vaše vozidlo mělo, ale v nejhorším případě vemte prodej zpět a vozidlo odhlaste a rozprodejte na ND, to je asi jediná papírově čistá věc při které minimalizujete finanční ztráty. :(

davidhavel*
hodnocení

0x
Jak už bylo řečeno, motory se měnit mohou, ale vždy za schodný tip... jinak vám to opravdu nikdo nepovolí - resp. ta šance je tak mizivá, že bych ji ani nezkoušel... jediné reálné řešení je podmáznout dalšího technika na STK, který by při evidenče opět tuto skutečnost přehlídl. Tím v žádném případě neříkám, že někdo kdysi taky podmazával, ten první technik byl třeba opravdu moc přepracovaný a přehlídl to... jinak takové přehlídnutí stojí kolem Kč 500,- ať žije korupce, ale někdy to jinak nejde...

jirkahorak*
hodnocení

0x
by ses divil co všechno jde?co myslí jiným typem?jiný obsah nebo karburátor místo vstřiku nebo naopak?když jde dělat technická aniž by tam člověk na STK vůbec jel tak není problém vničem-větší obsah?nahlasíš úpravu, zaplatíš, nahlásíš pojišťovně a nou problém, kámoš měl vstřik dal tam karburátor a nou problém-jde všechno!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]