Nejste přihlášen/a.
I když to není ideální způsob, motor by to měl bez problému přežít. Nepřítomnost chladicí kapaliny, když není motor v chodu, vůbec nevadí. Zrovna tak dolití studeného oleje.
Rozumnější je proplachovat horkou vodou z bojleru a tím eliminovat velké rozdíly teplot. Pak by to bylo prakticky úplně v pořádku. Ten půllitr studeného oleje nehraje roli.
Pokud nebyl motor v době chybějící kapaliny nastartovaný, nic se neděje. Bývaly doby, kdy mi tekl chladič, takže jsem do něj v zimě vždycky ráno nalil obyčejnou vodu, kterou jsem po jízdě večer musel zase vypustit, aby přes noc nezamrzla. Motor tak byl třeba i několik dní bez kapaliny. Tehdy to vůbec ničemu nevadilo, ale je pravděpodobné, že dnešním rozmazleným motorům by se to líbit nemuselo. 1/2 hodiny ale určitě nehraje roli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.