Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena chladici kapaliny, olej

Od: chladici odpovědí: 2 změna:
Vadí když v zahratem motoru není pár minut chladici kapalina? 5x jsem proplachoval. 1 vypustil jsem kapalinu a pak nalil vodu a chemii a nechal rozehřát 15minut pak vypustil. Vždy jsem nalil od oka, přes expanzku nešlo ani vidět, vždy jsem dal skoro po okraj. Pak zase vypustil a takto 2x. Pak nalil fridex. Co se mohlo stát? Udělal jsem to dobře? V motoru nebyla voda třeba 30minut..
Pak jsem do rozehřátého motoru nalil studený olej, tak 0.5litru. Je to fabia 1.2 htp

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

I když to není ideální způsob, motor by to měl bez problému přežít. Nepřítomnost chladicí kapaliny, když není motor v chodu, vůbec nevadí. Zrovna tak dolití studeného oleje.

Rozumnější je proplachovat horkou vodou z bojleru a tím eliminovat velké rozdíly teplot. Pak by to bylo prakticky úplně v pořádku. Ten půllitr studeného oleje nehraje roli.

hodnocení

0x

Pokud nebyl motor v době chybějící kapaliny nastartovaný, nic se neděje. Bývaly doby, kdy mi tekl chladič, takže jsem do něj v zimě vždycky ráno nalil obyčejnou vodu, kterou jsem po jízdě večer musel zase vypustit, aby přes noc nezamrzla. Motor tak byl třeba i několik dní bez kapaliny. Tehdy to vůbec ničemu nevadilo, ale je pravděpodobné, že dnešním rozmazleným motorům by se to líbit nemuselo. 1/2 hodiny ale určitě nehraje roli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]