Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je v křižovatce značka konec rychlosti

Od: jana99 odpovědí: 14 změna:
DObrý den, zajímalo by mě proč jsou za křižovatkama značky konec max. rychlosti, když značka s rychlostí končí křižovatkou. Nebo je to nějaká výjimka kde to neplatí? Myslela jsem že za krizovatkou je normální rychlost, jako 50 v obci a 90 mimo, i bez značky konec maximální rychlosti.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to v Česku nebo v Rakousku?

jana99
hodnocení

Jakej je rozdil?

V Rakousku některé značky platí i za křižovatkou

mathew

Rozdíl je velkej. Když v ČR projedete kolem 70 tak platí do zrušení, změny rychlosti, projetí křižovatkou, začátku/konce obce. Když v Rakousku projedete kolem 70 tak platí do zrušení nebo změny rychlosti.

hodnocení

2x

Jezdím kolem podobných nesmyslů docela často. Napřed značka nejvyšší povolená rychlost 80, potom 70, křižovatka, a až kus za ní ukončení nejvyšší povolené rychlosti 80, která už dávno neplatí :)

hodnocení

0x

Kde jsou takový křižovatky?

hodnocení

0x

Může to být zdůraznění povinnosti přizpůsobit rychlost.

doplněno 08.08.20 09:06:

@satam: Neznám takovou metodiku, ale je to běžné, i když podle mě by to mělo být ještě častější. Ostatně - ono i to označení špatného směru na dálničních nájezdech je "nadbytečné"...

Nemůže. Pokud to vyplývá ze zákona, je podle metodiky pro osazování DZ používání takových DZ zakázáno. Další příklad toho, že si správní úřady dělají, co chtějí.

Není můj problém, že neznáš TP65 Zásady pro dopravní značení na pozemních komunikacích (vydáno MD, odbor pozemních komunikací). Najdeš to na netu, přečti si odst. 7.2 předpisu, hlavně závěr odstavce ;)

Odkaz na TP65 jsi měl v minulé diskuzi, ale asi jsi nečetl.

Pokud to bylo směrováno na mě, můžeš mi to osvěžit?

Na genehawkinse

odchytova*
hodnocení

0x

Pokud sou to dočasný značky, tak silničáři něco zmotali a dali je blbě.. Pokud sou tam napevno, tak by se hodil odkaz na mapy.cz třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]