Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie, špatná?

Od: mart81 odpovědí: 15 změna:
Zdravím..mám na Vás dotaz, nejsem úplný přeborník v autech, budu rád za každou radu.
Vlastním BMW 530d, rok 2007. Včera když jsem večer nastartoval, tak se mu úplně nechtělo, vynulovali se hodinky a vyhodilo to chybu serva, nefungoval posilovač. Vypnul jsem, nastartoval znovu a vše naběhlo v pořádku.
Dnes jsem ale nenastartoval vůbec. Přitom jsem se ale před 3 dny vrátil z Chorvatska, kdy jsem za 2 dny najel okolo 2 500 km. Tak by měla být nabitá ne? Měřil jsem jí a ukazuje 9V.
Co teď? Je jasné, že je baterka K.O.? Mám rovnou koupit novou, nebo ještě něco zkusit? Díky :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Co nejdřív na nabíječku.

Proměř dobíjení, pokud baterka nechcípla tak bude auto špatně dobíjet (proto je vybitá)

hodnocení

2x

Obecně nabitá v klidu 12,7V. Při nastartování a nabitá baterka 14,2V. Mrtvá v klidu 12,2 a méně.

U standartních dobíjecích systému bez start-stop nebo PCM jednotek u Fordů.

asd1

Nabitá v klidu (aspoň hodinu po skončení nabíjení) a nepřipojená 12,7 Pokud je připojená a auto má odběr tak je napětí nižší, t. i plně nabitá může mít třeba 12,4

12,0 je z poloviny vybitá a je třeba dobít

9V je prakticky úplně vybitá (nebo chcíplá - zkratovaný článek)

Běžící motor ca 13,7 - 14,4 V (záleží na autě)

Moderní auta se start stopem, Ynteligentním dobíjením (dobít asi od sova domlátit) a podobnýma kurvítkama to můžou mít jinak..

hodnocení

2x
Pokud ukazuje 9V tak je baterie hotová
Skus měřit kam padne napetí při startu jak pude pod 7V je jasna a asi se uz jí ozivit pořádně nepodaří
Pokud ma víc jak 4 roky honil bych novou silnější
Ještě než pudeš po baterii nastartuj auto třeba přez kabely a přeměř dobíjení měl bys naměřit 13,8-14.3V pokud naměříš mín je problém v alternátoru

hodnocení

1x

Bez měření není vědění. Asi bych začal tím, že to nabiju z nabíječky. Pak lze hledat dále, zdali vozidlo dobíjí.

doplněno 07.08.20 14:18:

100% nabití je 6x2,2V což je 14.4. Ale 100% téměř nikdy není. Napětí by mělo být 13V (+/-1V)

mart81
hodnocení

Děkuji. Kolik by měla mít nabitá baterka? Kolem 12 V že? A kolik má mít při nastartovaném motoru, pokud se nabíjí?

janh*
hodnocení

0x
Zkusit nabít a kontrola hladiny v baterce,případně dolít...když to jde.

zmrzlik
hodnocení

0x

elektrody v autobaterii se postupně rozpadají a usazují se na dně baterie -> když to překročí jistou mez tak baterie zkratuje.

Může být problém v alternátoru - dobíjení baterie

Pokud má baterie jen 9V je třeba ji dobít a po dobíjení měřit jak rychle opět spadne na 9V.

Co je to za baterku a jak je stará?

mart81
hodnocení

Značka Akuma, rok nevím..je tam vyřazené číslo 065121.. Podle toho byt to teda měl být rok 2001?
janh*
Ty to ještě nemáš nabitý?
Nabiju,změřím v zátěži,zkontroluju desky,doleju destilku a je jasné zda je ještě dobrá nebo špatná...údaje na baterce nejsou důležité...špatná může být i 3 roky stará baterka...práce na několik hodin...
mart81
hodnocení

Mám jí na nabíječce, před desátou jí vyzkouším, ať když tak stihnu rychle koupit novou. Každopádně nabíječka pořád ukazuje 0% a asi po dvou hodinách nabíjení napsala, že je to plně nabité.

mart81
hodnocení

Ještě jeden dotaz...je dobrý nápad, nabíjet baterku v bytě? Třeba v koupelně? Nevylučují se z toho při nabíjení nějaké látky? Díky :)

Vůbec to není problém. Trošku vychází plynu, stačí oddělat víčka, pokud tam jsou a nechat otevřené okno v koupelně.

asd1

Záleží na nabíječce, ty "blbý" nabíjí do plynování = vodík + kyslík (nekouřit a nejiskřit *smich*, ty novější chytrý přejdou na udržovací režim a neplynujou.

Tu tvojí asi budeš muset "nakopnout" blbou nabíječkou - chytrá jí vychodnotí jako vadnou a nezačne nabíjet... Nakopnout by šla i kabelama z druhýho auta..

Milan úplně pohoda to doma zase neni, pokud má zkratovanej článek tak to bude plynovat fest ;) Koupelna vymalovaná kyselinou nic moc, tohle bych doma nenabíjel.. (ale nechci strašit..)

Pokud by měla zkratovanej článek,tak je lepši baterkô vêhodit a kópit novó.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]