Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chrastění motoru při startu

Od: chud odpovědí: 15 změna:

Dobrý den chci se zeptat,mám Tourana 1.4 TSI Poslední dobou když startuju motor tak slyším takový zachrastění jako rozvodák řetěz.,A pak to zmizí,nedělá to pořád při startu,jen málo kdy.Přitom rozvody mám tak rok staré,Tak jeslti to třeba není jak je teplo venku,Nebo tlak oleje?jestli je to normální.?A pak ještě jedna věc.Když zabírá zajízdy turbo tak to někdy pískne,ale nedělá to pořád.Ale když stojím na místě a šlápnu spojku tak se mi sepne turbo ale turbo běží normálně.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

david*
hodnocení

1x

to děla hydraulický napínák kladky

xenofob
hodnocení

1x

chrastící rozvody několik sekund po startu - to je právě ta životní situace, kdy může řetěz přeskočit...než se napínáky vzpamatují...

hodnocení

0x

Kolik km najeto? Jaký dáváte olej (nepsat jenom třeba 5W30, ale i specifikaci a výrobce).

Kdy se olej mění (rok a km?) Měníte každý rok nebo 10 000km?

Kdy jsou dělané rozvody?

doplněno 06.08.20 10:34:

Castrol je ten nejhorší olej, který můžete používat pro moderní motory.

Zakarbonovává mazací soustavu. Píšou to všichni a všude. Sám jsem u jednoho svého zákazníka musel jednou sundat vanu a ani mě to moc nepřekvapovalo. Nedal si říct, až kkdyž to pak viděl na vlastní oči.;)

oleje.cz/...

Lejte Mobil1 nebo Shell.

chud
hodnocení

motor má 171 tisíc,Olej jsem měnil před týdnem castrol 5W-40.Měním ho po 10 000km každý rok.Rozvody minulý rok v létě.

Castrol, Shell... všechno z jedné rafinérky :-D

Základ z jedné rafinérky, ale aditiva jiná. Proto to tak silně karbonuje. Nejsem laik. Motory rozdělávám.

nickys

Motory rozdělávám...

Svatá prostoto *ee*

Nickys, když čtu Vaše příspěvky zde na poradně, tak lze velice dobře usoudit Vážnou psychyckou poruchu, takže toleruji Vaši reakci ;).

nickys

Jste psychiatr nebo lékař? Soudě dle vašeho písemného projevu nejspíše ne, takže své diagnózy si nechte.

"Motory rozděláváte, skáčete dobře, skáčete rád"

Ultimativně prohlásit značku oleje za nejhorší, to chce kus odvahy. Všechny značky plní příslušné normy a požadavky výrobců motorů. Aditiva používají všichni víceméně stejná, navíc aditivování ten olej nespasí. Žádná značka oleje nezakarbonovává mazací soustavu víc než jiná. Je to jen vaše jakási představa.

hodnocení

0x

Pokud mas tsi s retezem , tak proste zachrasti , on se casem natahne a pokud chrasti dlouho , tak muze preskocit. Je hlavni jaky ti tam dali ten retez. Protoze on se vicekrat inovoval. Ktomu je treba mit dobry a kvalitni olej a pri staci z kopce davat rucku.

chud
hodnocení

Ručku dávám z kopce ,i když stojím na parkovišti tak napřed dám ručku pak kvalt aby se řetěz nevytahoval,

hodnocení

0x

Nemá to hydroštely? Ty takhle zaramplují při startu.

xenofob
hodnocení

0x

je to rozvodový řetěz, i ten zesílený ( to je směšné když je zesílen jen každý druhý článek plíškem navíc) se vytahá, po 10 tis km cinká a po 30 tis km je na výměnu..ale netvrdím že nevydrží déle

jurajjuraj*
hodnocení

0x

u Tsi od vw group je to naprosto normalni, vyjimkou jsou spis ty auta ktere to nedelaji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]