Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz..Před pár dny se mi stalo u podřazení ze 4 na 3, že auto začalo hrozně "řvát"..otáčky vyletěli na maximum a raději jsem zastavil a vypnul motor..po chvíli nastartoval a bylo to ok a asi po 5ti minutách opět otáčky řvali naplno, když jsem parkoval u OC..Pak byl několik dní klid a dnes při cestě se to stalo znovu, auto pak i smrdělo a po chvíli chcíplo a nešlo nastartovat..pak se chytlo..stává se to občas při sešlápnutí spojky..kontroloval jsem i koberečky, zda se někde nesekly, ale to je ok..nevíte co by to mohlo být, než se s tím dostanu do servisu?
Zasviněná škrtící klapka.
Milý Jendo, když tomu nerozumíš, tak nemachruj. Věz, že klapka je v tomhle případě první věc ke kontrole. Dokáže způsobit nejen chcípání, ale i vytáčení na volnoběh, ba dokonce i to, že benzíňák hulí černě jako tatrovka.
Klapka ani omylem. Proč musíte psát nesmysl za každou cenu? Klapka nepouší palivo ale jen vzduch a ten také uzavře.
Není napsáto, jestli je to turbo diesel. Podle všeho asi bude a ten problém by mohl být spalování motorového oleje přes netěsnící turbo. Z oleje se stává palivo. Množství paliva je řízeno ŘD a tam problém nejspíše nebude.
Škrtící klapka nezvyšuje otáčky ! To dělá jen palivo.
Jenda zase perlí ! a neporadí ani za mák = takže oturbená nafta nebo co když je určena kubatura a typ,model auta!?
05.08.20 12:33
mám citroen xsara picasso 1,6 r.v 2002, turbo tam neni
To co vy vymýšlíte jsem už dávno zapoměl.
Poradil jsem jasně, vypadá to na turbo.
Ale to je vaše věc a jak vy radíte, mohu radit i já. Jen na rozdíl od vás jsem popisované závady řešil. A někteří mechanici radili co vy, já to platil a nebylo to tím. Tak asi tak nějak.
Ale vytočení motoru bez důvodu dělá ve většině případů u dieselu spotřebovávání oleje přes turbo. Na videu je míjené auto s vytočeným motorem se spotřebou oleje.
Pokud je to přesně ta popisovaná závada, tak není co řešit, kromě nesmyslné klapky.
Jenže on má benzínovou atmosféru, ty turbíno. A představ si, že já tu popisovanou závadu taky řešil, a mockrát. A bylo to na benzíňáku bez turba.
Pokud je ovládání lankem (klapka), tak klidně drhne v bowdenu. Ale spíše ta zasviněná klapka nebo vydřené snímače polohy klapky.
toto je,vydřená dráha , nemoc u některých motorů PSA,ale tam to má efekt cukání při přidávání plynu.
Zamyslete se nad popisovaným problémem. Při řazení vyletěly otáčky. Klapka to nemůže udělat. U normálně myslících lidí vytočený motor způsobí přivedení paliva do motoru. Ne poloha klapky, která se nemůže projevit vytočením motoru. Ta ovlivní volnoběh, cukání motoru ale nikdy vyskočení otáček. Nikdy !
Nikdy neříkej nikdy voe. Klapka zůstane seklá (napůl) otevřená, ŘJ si myslí že to je sešláplej plyn a foukne i palivo = jde to do toček
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.