Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytočení otáček

Od: denem odpovědí: 15 změna:

Zdravím, mám dotaz..Před pár dny se mi stalo u podřazení ze 4 na 3, že auto začalo hrozně "řvát"..otáčky vyletěli na maximum a raději jsem zastavil a vypnul motor..po chvíli nastartoval a bylo to ok a asi po 5ti minutách opět otáčky řvali naplno, když jsem parkoval u OC..Pak byl několik dní klid a dnes při cestě se to stalo znovu, auto pak i smrdělo a po chvíli chcíplo a nešlo nastartovat..pak se chytlo..stává se to občas při sešlápnutí spojky..kontroloval jsem i koberečky, zda se někde nesekly, ale to je ok..nevíte co by to mohlo být, než se s tím dostanu do servisu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jestli to je náký tdi tak ti turbem de olej do saní a do valcú
Je to velmi nebezpečný neb dou otačky do nesmyslu a pokud to včas nechcípneš přez kvalt zničíš motor
Turbo k.o. výměna
Pokud benzín múže bejt nákej problém se škrtící klapkou nebo čidlem teploty
denem
hodnocení

mám citroen xsara picasso 1,6 r.v 2002, turbo tam neni

Tak nejdřív projdi podtlaky jestli neni nekde díra či to někde nesaje falešnej vzduch
Vyčistil bych a nastavil klapku
Prověřil čidlo teploty
denem
hodnocení

Tak auto dojelo..musel jsem ho nechat u prace a zitra ho odtahnem..nastartovalo, proslapl jsem pedal a z vyfuku se valil tmavy kour, pak to chciplo a uz jsem nenastartoval..

hodnocení

0x

Zasviněná škrtící klapka.

doplněno 09.08.20 13:32:

Milý Jendo, když tomu nerozumíš, tak nemachruj. Věz, že klapka je v tomhle případě první věc ke kontrole. Dokáže způsobit nejen chcípání, ale i vytáčení na volnoběh, ba dokonce i to, že benzíňák hulí černě jako tatrovka.

jenda2*

Klapka ani omylem. Proč musíte psát nesmysl za každou cenu? Klapka nepouší palivo ale jen vzduch a ten také uzavře.

Není napsáto, jestli je to turbo diesel. Podle všeho asi bude a ten problém by mohl být spalování motorového oleje přes netěsnící turbo. Z oleje se stává palivo. Množství paliva je řízeno ŘD a tam problém nejspíše nebude.

Škrtící klapka nezvyšuje otáčky ! To dělá jen palivo.

Jenda zase perlí ! a neporadí ani za mák = takže oturbená nafta nebo co když je určena kubatura a typ,model auta!?

05.08.20 12:33

mám citroen xsara picasso 1,6 r.v 2002, turbo tam neni

jenda2*

To co vy vymýšlíte jsem už dávno zapoměl.

Poradil jsem jasně, vypadá to na turbo.

Ale to je vaše věc a jak vy radíte, mohu radit i já. Jen na rozdíl od vás jsem popisované závady řešil. A někteří mechanici radili co vy, já to platil a nebylo to tím. Tak asi tak nějak.

Ale vytočení motoru bez důvodu dělá ve většině případů u dieselu spotřebovávání oleje přes turbo. Na videu je míjené auto s vytočeným motorem se spotřebou oleje.

Pokud je to přesně ta popisovaná závada, tak není co řešit, kromě nesmyslné klapky.

Jenže on má benzínovou atmosféru, ty turbíno. A představ si, že já tu popisovanou závadu taky řešil, a mockrát. A bylo to na benzíňáku bez turba.

Nejlepší zavada-porucha turba na motoru který turbo nemá te je rada jek stehno!Než takovou radu tak raději nic nepiš!

hodnocení

0x

Pokud je ovládání lankem (klapka), tak klidně drhne v bowdenu. Ale spíše ta zasviněná klapka nebo vydřené snímače polohy klapky.

toto je,vydřená dráha , nemoc u některých motorů PSA,ale tam to má efekt cukání při přidávání plynu.

jenda2*

Zamyslete se nad popisovaným problémem. Při řazení vyletěly otáčky. Klapka to nemůže udělat. U normálně myslících lidí vytočený motor způsobí přivedení paliva do motoru. Ne poloha klapky, která se nemůže projevit vytočením motoru. Ta ovlivní volnoběh, cukání motoru ale nikdy vyskočení otáček. Nikdy !

asd1

Nikdy neříkej nikdy voe. Klapka zůstane seklá (napůl) otevřená, ŘJ si myslí že to je sešláplej plyn a foukne i palivo = jde to do toček *smich*

Jenda2, tak jeď do kopečeka a drž stále stejný plyn a pak sešlápni spojku. Otáčky logicky vyletí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]