Nejste přihlášen/a.
Kdybychom věděli o jaký úkon se jednalo bylo by snazší "soudit". Obecně 1500 za celkovou práci není v dnešní době moc. Cenu dílů bych nechal bokem - buhví co a kde jste našel. Je nutné si uvědomit, že jiná cena je originálního dílu případně dílu z druhovýroby od solidního výrobce a dílu z polska aneb "seřadit od nejlevnějšího". Na cenu dílu má vliv i to, že je dodán okamžitě - je pochopitelné, že eshop jenž jej má skladem "na dotaz" a doba dodání je rok bude poloviční...
Měl jste poslouchat, když vám cenu říkal...
byt vama otevru si servis, za praci si uctujte tech 150,-, idealne kdyz to budete delat srdcem a pro radost a dily davejte za internetove ceny ( akorat je tam musite i koupit protoze zadne velke firmy typu elit, kelly, apm, stahl vam je za ty internetove ceny neprodaji, tam jsou totiz vyssi ceny za skladovou dostupnost a dovoz 3x denne ) , az vam prijdou prvni poplatky za vsechno co k podnikani potrebujete uvidime jak vam to pujde
Vam sazba 1500 hod za ne nijak odbornou praci povolení dvou sroubu prijde ok? 1500 + na dilech 600. takze vydelek 2100 za hod. A dovoz 3x denne to teda nevim cekal jsem na opravu 10 dni.
Ano servisům přijde 1500,- za půl hodiny max. hodinu normál. Přitom inzerujou že dělaj ca za pětikilo na hodinu - to je dost v rozporu.. Cena dílů - musí připlatit za ten rozvoz 3x denně, takže na cenu e-shopu se opravdu nedostanou. Ale přihazovat 50% jak to obvykle dělaj už je zase "trošku moc" a taky jim to přijde normální. Mají i náklady tak to není čistý zisk, ale i tak to dost přeháněj. Ovšem lidi platí tak proč si nevydělat, kdybych byl servis tak mám taky stejný ceny
Pro příště - cena se domlouvá předem a ne že to tam necháš per huba a jediná domluva je "opravte to".. Pak nejsou problémy že přijdeš vyzvednout a protočíš panenky.
nn nikde nic nevidim o 1500,- na hodinu, to ze vy napisete ze by vam to trvalo pul hodiny nebo hodinu je neco jineho, takovych vykriku ze to udelam za 5 minut i s pauzou na cigaretu uz sem slysel plno
jak pisu , otevrete si servis a cesty k milionum mate volne, za pul roku zjistite ze pokud nebudete podvadet tak to neni zadny zlatu dul
a to ze cekate 10 dnu to uz jsou problemy nekterych servisu, berou vsechno, nic neplanujou a pak nestihaji, praci si planuju tak abych udelal dobre, rychle za normalni cenu a bral dalsi, to ze mi tu auto bude stat 5 dnu na parkovisti mi nic nevydela
Auto si opravuji také sám a dávám pokud možno originální dražší díly nebo náhrady doporučené známým automechanikem. Ušetřit koruny se dají tedy jen za práci. Jak bylo zmíněno-nevíme o "co" vše se jednalo, tedy těžko odhadovat. Mohl si při vyřčení částky zdělit, že bylo domluveno méně. Příště servis doma..
Osobně oeriginální díly vyhazuji,neboť jsou opotřebeny,jinak bych je neměnil .Místo nic dávám pokud možno stejné díly co se používají v prvovýrobe,nebo kvalitní homologované ND!
Příště nedávat do servisu když zvládnete sám.Osobně si taky dělám 9é % oprav sám ,ale na ten zbytek -například dofuk koulí -pružicích dílů,seřízení hydra... dávám dodobrých rukouservisáká který to dělá už hejno let a za minulého režimu tyto auta dělal i jeho otec!.
Mám úplně stejnou zkušenost. Prvně mi odešel startér, v servisu nabídli repasovaný Bosch za celkem vysokou částku, s tím že je to Bosch. Souhlasil jsem a po opravě se podíval, kolik stojí repasovaný startér Bosch pro můj vůz ... bylo to servisem přesně na korunu jednou tolik, vč DPH.
Druhý případ, odešel EGR ventil, v jiném servisu mi nabídli originál za 9500 bez DPH, na netu neoriginál 5200 s DPH. Tady chápu, že se jednalo o originál z Japonska, nicméně i tak je cena originálu katastrofálně zbytečná.
Zdá se mi, že se vás v servisu snaží hlavně odrbat.
Opravdu vám příjde rozdíl 4300Kč mezi originálním dílem od výrobce a dílem, který vyrobila parta někde v Polsku z něčeho, co nikdy nezjistíte jako katastrofálně obrovská? Často se líší právě živostnost - ze zkušenosti právě u těch EGR dost často několikanásobně.
Kdo chce opičku musí mít i na banány...
radis to je to co nikdo neresi, kazdy resi jen cenu ale ze dily od nekterych vyrobcu nevydrzi ani rok uz nevidi, kdysi sem to taky porad resil kdyz si zakaznici prinesli svoje dily, pak sem dostal rozum a mas svoje dily, dej si to nekde jinde vymenit, siroko daleko kolem to uz zadny servis nebere pokud ma zakaznik svoje dily
Ale chlapi tu přece neřeší kvalitu nebo původ levnější alternativy od jiné značky. Fakt je, že značková spojková sada s dvouhmotou na dvojkovou oktávku se dá na netu pořídit za 8 tisíc, v Kelly za 18 a v servisu za 24 + práce. Nebo mi servis nabízí repasovaný alternátor a startér za cenu, za kterou bych pořídil nový. Jenže vlastní díly neberou, to je ten problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.